Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal na několik otázek, okolo těchto dvou spotřebičů.
Pračka:
Babička má doma starší pračku a stěžuje si, že když se na ní má rozjet máchání, tak se buben jaksi rozjet "nemůže", mohlo by to být špatným motorem v pračce? Nebo mne napadl ještě řemen?
Myčka na nádobí:
Před nedávnem byl u tchýně opravář na myčku na nádobí. V myčce zůstávala po celém procesu odpadní voda, tak vyměnil hadici na odpad. Prý říkal něco o tom, že stávající odpadní hadice, které se k myčkám dávají jsou mizerné, protože se tam dodávají Turecké. Bohužel jsem u opravy nebyl, tak jsem se ho nemohl zeptat, co je na Tureckých hadicích špatně?
Jsou v odpadních hadicích nějaké zpětné klapky? Může být odpadní hadice namontovaná "do kopce"?
A když se odpad táhne od myčky třeba 4 metry daleko, vadí když nejde po podlaze, ale hned od myčky vystupuje nahoru pod kuchyňskou linku? To souvisí s předcházejícím dotazem na zpětnou klapku.
A co přesně se ukrývá na jedné straně hadice v tom robustnějším výstupu hned vedle převlečné matky viz. obrázek?
Omlouvám se za nějaké mé "terminus technikus", snad se mi to pokusilo napsat alespoň částečně srozumitelně.
Předem děkuji za odpovědi
Jak zapojit odpad pračky nebo myčky je přesně popsáno v návodech. I obrázkově s rozměry a délkami.
Ano, hadice jsou co pozoruji méně kvalitní a kratší. I pro takový AEG, což je docela značka.
Na obrázku je napouštěcí tlaková přívodní hadice s pitnou vodou.
Pokud praskne, tak voda nateče do toho husího krku uvnitř a pak v té tlusté věci dojde k automatickému zavření vody.
Dobrá věc jako prevence k vytopení spodního bytu sousedů.
Z odpadem to nemá co dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.