Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké těsnění u bojleru

Od: abc odpovědí: 6 změna:

Mám otázku ohledně používaných těsnění v topenářsví. Řešil jsem dnes u bojleru kapající šroubový spoj. Při pokusu o dotažení pak stávající ploché těsnění zcela popraskalo a spoj začal téci. Naštěstí jsem doma našel ploché gumové těsnění od vodovodní baterie. Původně u kotle ale gumové těsnění nebylo/nevím co to bylo za materiál.

Můj dotaz je, jaké materiály těsnění se v topenářství používají (co mám koupit), a je to gumové těsnění u bojleru jako nouzové řešení v pohodě (spoj nyní neteče)? Děkuji..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

4x

tesneninyvlt.cz/...

Zkus tohle. To gumový tam může taky být.

hodnocení

4x

Bylo použité originál šroubení nebo převlečka přímo na vývody z bojleru? Těsnění posazené přímo na vývody z bojleru se lehce střihne nebo vytlačí - nemá dosedací protiplochu

Gumové těsnění se použít dá,ale fíbr je lepší

abc
hodnocení

Šlo o těsnění až za pojistným ventilem v místě, kde je ventil spojen převlečnou maticí s plastovou trubkou.

Jaké těsnění u bojleru
Jaké těsnění u bojleru #2
abc
hodnocení

Takže do zásoby raději nakoupit pro tyto účely fíbrové těsnění?

Přesně, pár těsnění do zásoby. A jen na ploché těsnění, při použití převlečky nemotat nic do závitu

abc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]