Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění zbytků lepidla od samolepících pomůcek z plastových rámů oken

Od: delina® odpovědí: 6 změna:

Po minulém nájemníkovi zbyly na plastových oknech zbytky po nalepení samolepících pomůcek. Čím chemicky odstranit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Použít technický benzín nebo sprej na odstraňování etiket.

hodnocení

2x

Izopropyl alkohol, smrdi menej ako benzin. Litrova flasa = 11 eur.

Ale väčšinou na zbytky pásky ani nepomôže.

jabraka*
hodnocení

1x

Při Dlouhodobém působení chemicky aktivních lepidel ze samolepek je příčinou toho,že složky lepidla jsou dispergovány do hloubky půlastu,nebo laku a nejdou do nuly odstranit.Je to záležitost spojena s časem.Já jsem koupil před lety auto a majitel je měl polepeno rekůlamními písmeny.Dodnes jsou viditelné nápisy buď po umytí v myčce,nebo po expozici sůluncem.Použil jsem po umytí benzinovým čističem i jemně brusné prostředky,ale výsledek je je skromný.

Takže,co nejdříve pokoupi předmětu s nálepkami odstranit.

JABRAKA

hodnocení

0x

Párkrát už se to řešilo tady na Poradně,

hodnocení

0x

Nedávno jsem sundával zbytky lepidla z oboustranně pásky (kterou někdo nalepil sítě proti mouchám) z rámu okna běžným čističem na brzdy ve spreji.

heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]