Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická zásuvka nefunguje

Od: zebra odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, přestala mi fungovat elektrická zásuvka, spotřebič který je v ní zapojen funguje v pořádku při zapojení do zásuvky v jiné místnosti. Problém tedy bude v elektrické zásuvce. Tu jsem tedy koupil novou a vyměnil. Zásuvka ovšem stále nefunguje. V čem může být problém? Elektřina v celém bytě jinak funguje v pořádku.
Děkuji za rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Buď má zásuvka vlastní jistič, který spadl, nebo je někde přerušený/odpojený vodič, třeba v zásuvce, ze které je zapojena tato, nebo někde ve věnečku.
Bez měření a hledání na místě toho nelze o moc víc poradit.

hodnocení

3x

No a na tom přívodním drátu je napětí? Pokud jedna zásuvka nefunguje, často bývá problém v té, která je v rozvodu před ní. Vodiče totiž vedou od jedné ke druhé. A to už nezmiňuji takové ,,drobnosti´´ , že pokud jde o staré Al vodiče, bývá často uvolněný šroub na spoji v zásuvce, nebo třeba na věnečku.

Ale bez měření není vědění - vadasku, proměřit - a hyn sa hukáže...

hodnocení

2x

Bez měření není vědění, musí přijít někdo, kdo Vám ukáže, jak a čím měřit, abyste pro příště našel závadu sám.

Máte něco na měření?

doplněno 01.01.21 14:33:

Vypnout a zapnou jistič někdy nempomůže. Dost často mi volají nájemníci, že jim nejde něco, vždy se ptám, zdali natáhli jistič. Vždy ano, když přijedu, zjistím, že v 90% neumějí natáhnout jistič. Nemáte náhodou ještě staré jističe, černé barvy?

jabraka*
hodnocení

2x

Byl jsem v sousedním bytě,kde v jedné ze tří místností také nejde zásuvka.Dokonce doutnavkovým indikátorem fáze je v zásuvce připojená fáze.Jenže při nekterých rekonstrukčních pracech se podařilo"odborníkům" překopnout zemnicí vodič.I to je potřeba zkontrolovat.Ale bude to chtít měřit,tedy zavolat odborníka,nebo aspoň znalého souseda.Někdy je ten zemnicí vodič ulomen právě v jedné z předchozích zásuvek,která ovšem funguje.

JABRAKA

hodnocení

2x

Jedině změřit, a obyčejná fázovka tady nepomůže. Může být přerušený nulák, to se fázovkou nezjstí. Nebo může být u 3fázového přívodu vypadlá jedna fáze

zebra
hodnocení

Jistič jsem vypnul a znovu nahodil. Všechny ostatní zásuvky v bytě jsou funkční. Dráty v zásuvce jsem upevnil. Na měření bohužel nic nemám.
kenav

To nemáš ani žarovku aby jsi zkusil zda tam jde proud?

hodnocení

0x

Zavolat niekoho, kto ma vybavenie a skusenosti, inak lahko vyrobite nebezpecny stav pre kazdeho v domacnosti. Zjavne nemate skusenosti a vedomosti na opravu. To nie je baterka 4.5V a ziarovka, kde to prinajhorsom nesvieti, toto je vyhradene technicke zariadenie, moze byt zivotu nebezpecne.

Aspon sem dajte fotku krabice, ake su tam kable, kolko zil, ake farby a ako to mate zapojene po vasej "oprave".

hodnocení

0x

Elektřina v bytě evidentně v pořádku není. Může se jednat o velmi nebezpečnou závadu.

Co nejdřív zavolejte elektikáře!

P.S. Vy jste hustej, řešit nefunkčnost zásuvky výměnou za jinou, to je uvažování dítěte. Přímo v zásuvce se přece nemá co "porouchat".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]