Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám staré deskové radiatory chci je vyměnit za nové jak mám zpravně měřit rozteč radiatoru na trubce č.1 nebo č.2.?
Když to měřím od středu trubky ke středu jeto cca 55cm, Č.2 a když to měřím od spodní do horní tak jeto 57 cm .
Č.1 má být na obrázku od středu ke středu.
Rozteč se měří mezi stejnými body. Střed trubek se měří blbě, vršky rubek nebo spodky trubek vyjdou stejně, rozteč zůstává...
Tolik to neřeš. Kup přibližný rozměr a vše se dotáhne fitinkama. Trubky máš dlouhý dost a kolenama to dorovnáš.
Taky jsem otom přemyšlel když by byl nějaký problém s připojením
ale výška radiatorů je 60 cm takže připojení je těch 55-54 cm
Rozteč se měří v ose trubek. Tedy podle obrázku rozměr 1 + 2 a výsledek děleno dvěma. Vzhledem k uvedeným rozměrům - středy 55, přes vrch 57, jde někde o zřejmé "proměření". Připojení je evidentně trubkami 3/4 " jenž má průměr 27 mm. Takže pokud je vnější (přes vrch) 57, nemůže být střed 55 (57-2,7). A obráceně, pokud jsou středy 55, pak nemůže být přes vrch 57 (55+2,7).
Pokud by šlo o zvětšení rozteče na těch 60 cm, nedoporučuji trubky ohýbat. Nejspíše použít koleno, nebo oblouk na horním přívodu. A na druhém konci pak nutné odvzdušnění. Ovšem dole pak nutno použít prodloužení, v délce nabytí rozměru horního.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.