Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít střešní okno Velux?

Od: nanomarket® odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

doporucite vhodny postup pri nateru okna?

Aktualne je z vnitrni strany ramu nicim neosetrene drevo. Puvodne byl lak, ktery se oloupal, zbytek jsem zacistila smirglem. Drevo je momentalne mokre, na oknech kondenzuje voda. Jedna se o cca 20 let stare veluxky v objektu, ktery je vyuzivan jen obcas. Okna jsou na zapad, v zime dlouho trva nez je osusi slunicko, v lete do nich naopak prazi. Puvodni lak ale na vnejsim ramu drzi bez problemu. Okolni dreveny obklad je natreny lazurou, ram jsem si myslela, ze bych vzala tou samou lazurou a dala jeste bezbarvy lak. Je to blbost? Predpokladam nutno cekat na vyschnuti dreva?Jsem absolutni laik...

diky

Čím natřít střešní okno Velux?
Čím natřít střešní okno Velux? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nátěr vás čeká až v létě, až to bude dokonale suché. Snad někdo poradí ideální lazuru/lak.

hodnocení

2x

Já bych zavolal panu Patočkovi z Veluxu, telefon 724 106 245, aby se zastavil a kouknul se na případnou výměnu křídla za trojsklo, popřípadě správný nátěr. Páč asi máte GZL 306(308)/0000 (1054). Nebo co je na štítku?

Jen bych mu volal až příští rok, páč je na dovolené.

Třeba v okolí máte jiného "Veluxáka", který je blíže.

Natírat jedině suché okno.

To je zajímavá možnost, o které jsem nevěděl. Máš představu, co to stojí?

Myslíš výměnu křídla? To záleží na typu okna, na některé to nejde, jen sklo, ale když se chce, jde vše. Cenu nevím. Pak mám ještě protekčního "veluxáka" u Brna a v Pardubicích.

hodnocení

2x

Doporučený postup je dost náročný.

Musíš vysadit celé křídlo a místo křídla střešního okna tam dát fólii nebo něco, aby ti tam nezatékalo.

Pak přemístíš křídlo do nějaké vytápěné místnosti a tam z rámu křídla demontuješ všechno (kování, plechování, dvojsklo, těsnění, zavírání) až ti zbyde pouze dřevěný obdélník.

Ten necháš v teplé místnosti vyschnout a brusným papírem obrousíš původní vrstvu laku na všech plochách.

Jaký lak použít ti neporadím. Snad to poradí výrobce okna. Já jsem před roky takto zrenovoval celé střešní okno a pro nátěr jsem použil lodní lak.

Pokud na okno pálí slunce, tak na léto kup vnější markýzu a natáhni ji před okno.

Já si na okno na zimu montuju ještě polykarbonátovou desku. Ta mi vytvoří další vzduchovou mezeru a tak se okno nerosí.

@colombo Dobrý den.S polykarbont.deskou dobrý nápad.Mohu se zeptat desku dáváte z jaké strany? A jak jí máte přichycenou? Díky

Muje střešní okno má po obvodě z místnosti zahloubení po celém obvodu. Do toho zahloubení mám uřiznutý dutinkový polykarbonát. Po obvodu mám z hliníkových profilů vytvořené lišty ve tvaru písmene Z (dva hliníkové vingle snýtované dohromady) a přišroubované do křídla okna.

Samože polykarbonát je ze strany místnosti.

hodnocení

1x

Podobný problém jsem řešil s oknem od jiné firmy. Nejprve jsem v létě na 14 dnů dal dvě okna truhláři - podle mých představ a objednávky měl okno oddělat od dřeva, řádně vyčistit, obrousit, nalakovat (lodním lakem). Dovezl mi to s tím, že demontáž možná nebyla, že to jen očistil a nalakoval pár vrstev. Do roka to bylo vlastně stejné jako před opravou.

Dřevo uvnitř už je chycené a poškozené - oprava bude složitá a hlavně dočasná.

Vyřešil jsem to výměnou kompletních oken. Bohužel - rozměry mých oken už nebylo možné vyrobit ani na objednávku - takže se řešilo vložením jiných - menších, tj. oprava sádroše a střechy...

U vás to Velux může vyřešit velmi jednoduše - výměna oken v rámu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]