Dobrý den mám otázku když je pár a jeden z nich si vezme hypotéku a druhý bude dělat ručitele ale barák bude napsaný na oba máme na něj nárok oba půl na půl nebo je to jinak? Díky za odpovedi
Když si to vemu--on si veme a bude platit hypošku, druhá polovina bude "jen" ručit a doufat že ji on bude platit a v konečné fázi on z toho bude mít jen polovinu, protože tu druhou už automaticky přepsal na vás, aniž by jste byly manželé (z dotazu mi to tak vyplývá)..docela dobrý no.
Nevím, ale nejsem moc zastánce takových smluv, kde v takových věcech figurují 2 osoby a to navíc nemanželské. Kdybych si vzal hypošku já, tak bych jí chtěl jen na sebe, protože něco se stane a druhého dostanu do šlamastiky tím že mě ručí a spadne tíha na druhého..nebo se po pár letech rozejdete a zas to bude složité..jak s ručením, tak s případným rozdělením baráku.
Manželka dělá v bance hyposku má na sebe. Já jsem zainteresovaná osoba ...v katastru nemáme SJM ale jméno každého a podíl 1/2 každý
eman
Tak termín "zainteresovaná osoba" opravdu úvěrová smlouva nezná. Spíše tam figurujete jako plnohodnotný spoludlužník, tudíž jste odpovědný nerozdílně za celou neplacenou částku. Pochybuju že by banka vzala do zástavy jen polovinu nemovitosti.
Nároky na nemovitost druhé osoby vyplývají z toho. co je napsané na kupní smlouvě. Na základě té se dělá zápis do katastru.Doporučuji ošetřit si to právníkem aby jste případně nepřišel o půlku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.