Dobry den,poprosil bych o vase zkusenosti.Bydlim v dome 10 let.Letos poprve se ve sklepe objevily potkani,nebo mysi.Kdysi ve sklepe byla pradelna a voda byla svedena pres podlahu nejam do trativodu.Rozmlatil jsem oivni flasky a strepy dal do diry a zabetonoval.Koupil pasticky a nastrazil.Mate nekdo nejake “babske” rady ,zkusenosti ,jak na ne? Predem dekuji.Jen dodam,ze sklep jsem uklidil,neni tam zadne jidlo atd.Ani nevim co zerou. Co dat do padticek za navnafu atd. Dekuji
Dusledne zavirat dvere do sklepa, pozavirat vsechna pristupova mista, okna, otvory, kanalizace atd. Osvedcila se navnada na potkany Ratimor.
sirokko
Nefunguje. To bys musel hermeticky uzavřít celej barák, což je prakticky nemožné. Asi jsi neviděl, jak lezou myši po stěně do patra nebo centimetrovou škvírou
Krysy a potkani u vás "jen" bydlí, nažrat se chodí jinam. Jestli je to krysa (potkan) nebo myš, to poznáte podle bobků (čím větší bobek, tím větší zvíře). Na myš stačí jakákoli pastička, Tipy na návnady jsou různé, mě se osvědčila Tatranka. S Krysou je to složitější, ty jsou chytré. Jednu chytnete, ale ostatní se z toho poučí. Takže spíš jedy.
Ratimor a podobné jedy nepoužívejte. Můžou se zabít i jiná zvířata.
Myšoplaš do sklepa, jestli vám tam nebude vadit neustálé bzučení nepříjemného zvuku. Do pastiček nahřátý kus špeku (voní) a do toho případně naaranžovat kousek vlašského ořechu. Osvědčily se mi plastové pastičky. Chytla jsem do nich dokonce pár myšicí (větší druh myší).
doplněno 30.12.20 08:48:
Levný myšoplaš na baterky. Podle mě na myši zabírá. Doporučila bych. Pastičky mám ovšem také nastražené. I s myšoplašem se vyjímečně objeví chycená myška, ale v mnohem menším počtu než bez myšoplaše. Tak jedna za čtvrt roku, a to jsme trpěli na desítky myší o
Babská rada, Ulovte dva - tři potkany, zavřete je spolu do sudu a nechte je hladovět. Po nějaké době se sežerou navzájem a ten co zbyde bude kanibal a toho puste. Sežere zbytek
Ratimor ten parafínový.Mě zůstane vcelku i ve vlhkém sklepě.Doplnění vždy jak tam byla poslední kus návnady,necelé dvě balení po sobě a už je víc jak rok a půl klid.
My zlikvidovali potkany měkkými! návnadami v malých pytlíčcích (drogerie), které jsme dávali do novodurových trubek, aby se k tomu nedostal pes a slepice. Ale je to na dlouho (1 rok).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.