Dobrý den, měl bych otázku, zda mohu položit rošt pro osb desky v rodinném domě na hurdiskovy strop, kde byla odebrána vrchní vrstva betonu podlahy. Nyní jsou vidět vrchy íček, mezi nimi je skvarobeton. Skladba stropu jde hurdis v patkách, malta, skvarobeton. Mohu položit rošt pro osb jednak na icka a jednak mezi ně? Icka jsou vzdálena 1300mm. Někde jsem totiž četl že nosná je až beton na ickach. Děkuji za odpověď.
Hurdiskový strop je trochu problematický strop. Hurdisky jsou spíše takové ztracené bednění pro další zmonolitňující nabetonávku. Problém jsou tahová napětí při spodní straně stropu, které někde skončily havárií stropu. Co se týče vašeho dotazu - máte nyní pevný podklad na který můžete provádět, co potřebujete - vámi nastíněný rošt, nebo rovnou násyp nebo kročejový izolant + roznášecí desku. Možností je celá řada.
Problémem bylo, že stará podlaha nad íčky se rozpadala a musela se vybourat. Bylo to asi 10cm betonu a pod ním nějaká IPA se skelnou vatou. Nyní jsou obnažené vršky íček a mezi nimi je nějaký škvárobeton. Další věc je ta, že íčka jsou vzdálena 1300mm, není to moc? Plánoval jsem dát fošny na ty íčka, mezi fošny polystyren a na ně osb 22 + 18, napadlo mě ale dát jeste jednu fošnu mezi íčka s nimi rovnobezně, to se také nesmí?
Proč si komplikujete situaci roštem kde vám chybí kročejová izolace? Máte rovinu, podklad škvárobneton srovnaný po pásnice íček, tak použijte třeba systém AKUFLOR - dávate kročejový izolant do tl. 50 mm , dvojice např. OSB, mezi to separační mirelon a m,áte super akustickou podlahu!
Teď to vypadá takhle, mám dilema s tramky, které by šly dát kolmo k íckam by musely být alespoň 10cm vysoké nebo více? Při stěnách totiž žádné íčka už nejsou. Jsou tam Celkem 3, mezi nimi je 1300mm a místnost ma 5.4m a já jsem limitovaný výškou podlahy kvůli dveřím. Ke kraji stěny,pod okno rovnobezně mimo íčko tam kde huedisky končí v betonovem venci fošnu dát můžu? Naopak na protilehlé straně kde je pravděpodobně na íčku postavená příčka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.