Nejste přihlášen/a.
Máme kovové zárubně, které máme v plánu obložit dřevěnými obložkami dveře , které tam máme nyní už nejpravděpodobněji nebude možné použit zpět , protože se otvor změnší , budeme muset tedy koupit nové dveře? Děkuji za opověď
Obklad kovových zárubní je technický termín, který označuje právě tu Vaši "instalaci kompletních dřevěných obložek do kovových zárubní". Dveře se většinou dají nasadit původní, jejich rozměr se nemění, pouze se zmenší průchod.
Původní debata byla o tom, jak to funguje, to jsem snad vysvětlil.
O tom, jak dlouho to vydrží si nedovolím polemizovat, zatím se mi vždy podařilo zákazníka přesvědčit na "buď a nebo", tedy buď přebroušení a natření původních futer za pár kaček, anebo na investici do vybourání futer a instalace plnohodnotných obložek.
A přiznávám, že tomu systému také moc nevěřím, nicméně se to vyrábí a prodává, výrobci snad nejsou sebevrazi aby riskovali časté reklamace a záruční opravy...
V panelácích z devadesátých let vídám plechové zárubně,které jsou sešroubované. V podstatě plechové obložky,není problém je sundat a nahradit. U zazděných zárubní hlasuji pro vyřezání. OKZ - obložky kovových zárubní - jdou udělat,ale je problém s cenou a chce to,aby ten,co to bude montovat,si to osobně zaměřil. Tam není prostor na chybu,hraje se o milimetry.Pokud jde o navrhované otapetování a shrnovačky s okýnky (beztak plastové) - občas si VIP zákazníka zvu domů,abych mu ukázal,jak jde rekonstrukce udělat. Pokud by u mně viděl tuhle hrůzu,asi bych byl bez práce...
Když kouknu na obrázek výše a vyndám těsnění, tak v lepším případě vypěním původní plechový falc. Ovšem, že by se podařila podpěnit pantová obložka, tomu moc nevěřím. Možná se tam kousek pěny někdy dostane, ale žádná sláva.
Už let mám kovové zárubně v paneláku polepené tapetou,ale místo pevných dveří používám skládací s okýnky.Neztrácím příliš průchodnou šířku a vše funguje
JABRAKA
tazatel se asi nechce zaseknout v čase a dělat takovou opičárnu...i když se na jednu takovou ptá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.