Nejste přihlášen/a.
Začnu asi odzadu. Rozhodně bych asi si nechtěl dělat teplovzdušný rozvod . To už je jednoznačně rozumější rekuperace .
Dále zamyslel jste se třeba nad klimatizací? Ty KVALITNÍ dokáží běžně z 1kw elektřiny vyrobit 3kw tepla . Stačí jej dát do nejvíce používaných prostor a dost by jste ušetřili .
Dále asi pokuď opravdu chcete oheň , tak bych se vyhnul teplovodním rozvodum . U nově postavených domu co mají malou tepelnou ztrátu je potřeba akumulační nádrž a celkové náklady sakumprdum jsou pak šílené (kotelna)
Topení dřevem by mělo být pro radost . Zamyslel jste se třeba jen nad krbovkami?
Vybírejte mezi těmi co jsou vzduchotěsné a umí pomalu hořet .
Na prodejce na Heurece se moc nedívejte tam neudávají rozhodně všechny a často ani nejlevnější . Kanadské plecháče třeba neuvádějí vubec.
Pokud chcete opravdu krb , postavte si ho obyčejný z cihel nebo kamene (akumulační) . Je to nejlevnější kovos-vracov.cz/...
Dobrý den! Podle téhož návodu /kovos-vracov/, který vám v předchozím příspěvku poslal p. "jendad" jsem před 15 lety, na chalupě na Šumavě provedl obestavbu vložky Kago - viz přiložený obrázek. Vše perfekně funguje, bez problémů. Provedl jsem drobné dílčí úpravy, např v horní nahozené části byly použité staré, při rekonstrukci vybourané, ale velmi kvalitní cihly. Protože strop nad krbem je dřevěný, nahozený, je horní část zakončena strůpkem z heblu, z vnitřku krytém plechem, 30 cm pod stropem v souladu s požárními požadavky. Přední a boční stěny obestavby jsou z lícových dutých cihel. Římsy jsou zhora místo dřeva obloženy rustik. keram. obkladem. V šikmé části nástavby je otvor krytý tepaným měděným plechem, který umožňuje přístup ke kouřovodu a vložce. Příčka za krbem byla nově zděna, a tak jsem tam v prostoru za vložkou použil ke zdění akumulační cihly z vyřazených akumulačních kamen /zdroj - skládka Kovošrotu/. Když se nahřejí, topí ještě ráno. Cihly ve vnitřní části krbu jsou vyspárovány lepidlem, které je rozetřeno /pačok/ i na povrch cihel, je to stále pevné a nesprašuje to. Do místnosti přímo za krbem jsou průduchy / u stropu a u podlahy/, do další místnosti je teplovzdušný rozvod přes ventilátor. Celý krb, včetně komína / komínové tvárnice a nerez. vložka/, jsem dokázal, ač elektrotechnik, slaboproudař, ale kutil postavit sám, svépomocí, abych vyplnil čas po nucenén "odejití" do předčasného důchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.