Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Potřeboval bych poradit kolik soli na klobasy na kilo masa a jestli je stejny poměr soli a pragandy nebo to je rozdilne. děkuji
Norma je 2% na 1 kg syrového masa, to znamená 15-25 g, stejně jako při nakládání masa na uzení.
Pragandu tvoří z 94% obyčejná sůl, cca 0,5-0,6% NaNO2 dusitan sodný, díky němuž proniká rychleji sůl do masa, a zbytek jsou cukry, které zajišťují, aby maso nebylo šedé, ale červené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.