Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Poměr soli v mase

Od: bourak* odpovědí: 4 změna:

Dobry den. Potřeboval bych poradit kolik soli na klobasy na kilo masa a jestli je stejny poměr soli a pragandy nebo to je rozdilne. děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

celkově dávám 18 až 22g soli na kg klobás praganda se dává 22 až 24g na kg hotového výrobku

 

hodnocení

2x

Norma je 2% na 1 kg syrového masa, to znamená 15-25 g, stejně jako při nakládání masa na uzení.

Pragandu tvoří z 94% obyčejná sůl, cca 0,5-0,6% NaNO2 dusitan sodný, díky němuž proniká rychleji sůl do masa, a zbytek jsou cukry, které zajišťují, aby maso nebylo šedé, ale červené.

 

hodnocení

0x
avatar clayman
20g soli na kilo masa nám už chutná příliš slaně. Dáváme max 15g.

 

makk
hodnocení

0x

Základní pravidlo je 2% hmotnosti masa.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]