Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elktroinstalace

Od: jannina812 odpovědí: 6 změna:

dobrý den žiju v pronajatém bytě 5 let ...v kuchyni slyším praskání jdu se podívat a ze zásuvky jiskry ,když jsem šla do práce tak jsem elektriku radši vypla přišla jsem z práce a zapla elektriku a bylo to ješte horší dokonce kolem zásuvky plameny a nakonec celá vyhořela zavolala jsem revizáka a ten mi odpojil všech 7 zásuvek a závady... nedostatečný izolační odpor na zásuvkovém okruhu (kuchyň)-výměna kabeláže zásuvkových okruhůVprůběhu revize byl odpojen přívod do bytuzdůvodu nebezpečí ztráty na majetku či zdravíNájemce informován o možném nebezpečí,a pani od které mám byt řekla že budu platit spoluúčast má na to nárok přece to není moje vina ...děkuji za odpověd

ZPRÁVA O REVIZI ELEKTRICKÉHO ZAŘÍZENÍ.pdf 197.1 kB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já bych požádal o slevu na nájemném do doby, než závadu odstraní.

hodnocení

1x
Ne, neni to Vase vina. Elektroinstalace je v havarijnim stavu, odpovida za to pronajimatel.

hodnocení

1x

Z pravneho hladiska nema majitel bytu narok na uhradu nakladov. Poslite mu doporuceny list, ze podla vyjadrenia revizneho technika je instalacia nebezpecna a ziadate okamzite uvedenie do bezpecneho stavu. Ak budu odpojene nejake okruhy, znizuje to komfort uzivania bytu a mozete ziadat zlavu. Najskor skoncite zrusenim najmu, lebo ak je majitel stylu "len inkasujem a opravy ma platit najomnik", tak prec od neho, nech to prenajima nejakym viac opalenym.

re4zon
hodnocení

1x
Ne, nema narok na zadnou "spoluucast". A mela by to dat urychlene do poradku, protoze byt bez elektriny jaksi nesplnuje pozadavky na bydleni. Jestli se nebojite, ze o najem prijdete (jednoduse se vas casem zbavi), tak ji to takto sdelte. Jestli tam chcete zustat, nejak se s ni dohodnete.

hodnocení

0x

Váš byt to není, vy nebudete platit nic, pokud to nemáte nějak sjednáno ve smlouvě.

jannina812
hodnocení

dobrý večer všem moc děkuji za odpověd aspon vím na čem jsem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]