Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno mám hloupý dotaz. V kuchyni mi na stropě vyvedli kabel pro světlo ale zjistila jsem že potřebuji ještě o kousek dal další. Vůbec tomu nerozumím ale čekám, že když se to udělá, vypínač mi vypne obě, což nechci. Vše je již hotové takže cokoli dalšího by byl velký zásah ![]()
Da se to vyresit bezdratovym ovladanim kazdeho svetla zvlast. Dvojitym vypinacem a prepojenim ve svetelne krabici a propojenim k druhemu vyvodu svetla. svetsoucastek.cz/...
Jiny vyrobce mmelectro.cz/...
Pokud vám ze stropu trčí 5 drátů, máte sériový vypínač(dvě tlačítka) , tak problém není. Jedno ze světel potřebuje např. hnědý, modrý a žlutozelený a to druhé, které se od tohoto místza natáhne pak využije např. černý,modrý a žlutozelený. pokud máte u stropu jen dráty tři - modrý,hnědý a žlutozelený, lze prodloužit do jiného místa, ale budou se rozsvěcovat obě najednou.
Těším se na to,až někdo vymyslí,že v instalaci nemá spojovací krabičky,že má spoje za vypínačem. A protože světlo nějak funguje na dva dráty,třetí je zbytečný,tak přeznačíme,ne?![]()
Šmárjá,já to myslel ironicky a teď koukám na fotky ve vláknu "zásuvka z vypínače" a je to tam!![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.