Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné z kabelu pro světlo ve stropě vyvést další (bez vypínače)?

Od: ivcaaa odpovědí: 11 změna:

Dobré ráno mám hloupý dotaz. V kuchyni mi na stropě vyvedli kabel pro světlo ale zjistila jsem že potřebuji ještě o kousek dal další. Vůbec tomu nerozumím ale čekám, že když se to udělá, vypínač mi vypne obě, což nechci. Vše je již hotové takže cokoli dalšího by byl velký zásah :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Lze od tohoto jednoho vývodu vyvést další, ale samozřejmě bude také ovládaný tím stejným vypínačem.
Aby bylo nezávisle a bez vypínače, muselo by jít z nejbližší rozbočné krabice/vypínače. Netušíme, jakým stylem to máte uděláno, takže nelze zatím konkrétněji poradit.
michaelaticha
Dobry den a je mozne posunout svetlo tak o pul metru?

hodnocení

2x

Da se to vyresit bezdratovym ovladanim kazdeho svetla zvlast. Dvojitym vypinacem a prepojenim ve svetelne krabici a propojenim k druhemu vyvodu svetla. svetsoucastek.cz/...

doplněno 27.12.20 09:16:

Jiny vyrobce mmelectro.cz/...

Jak to vyřeší problém, když nemá samostatný kabel ke světlu?
To vyřeší ta světelná krabice instalovaná ve stropě u stávajícího vývodu s drahíma bezdrátovíma relátkama s nejistou životností.

S propojenim mezi uz vyvedenym svetlem a tim dalsim uz pocita, ale nechce je spinat soucasne.

hodnocení

1x

Pokud vám ze stropu trčí 5 drátů, máte sériový vypínač(dvě tlačítka) , tak problém není. Jedno ze světel potřebuje např. hnědý, modrý a žlutozelený a to druhé, které se od tohoto místza natáhne pak využije např. černý,modrý a žlutozelený. pokud máte u stropu jen dráty tři - modrý,hnědý a žlutozelený, lze prodloužit do jiného místa, ale budou se rozsvěcovat obě najednou.

hodnocení

0x
Clas to asi myslí tak, že obě světla budou na jednom vypínači, ale navíc obě budou mít i dálkové ovládání. Takže vypínač trvale zapnut, ovládání každého světla bude samostatné přes to dálkové ovl. Fungovat to určitě bude.

hodnocení

0x
Ovládání bezdrátovými relé bude fungovat, ale s dlouhodobého hlediska je nejlepší možnost natáhnout další kabel ze stávajícího vypínače a dát dvojkolíbkový vypínač, víjde to levněji provoz bude spolehlivější.

hodnocení

0x

Bez prechodu na bezdrotovy system spominany ostatnymi diskutermi to asi nepojde. Sanca, ze tam bude uz teraz kabel vhodny na rozdelenie vypinaca pre ovladanie kazdeho svetla zvlast, je mala.

hodnocení

0x

Těším se na to,až někdo vymyslí,že v instalaci nemá spojovací krabičky,že má spoje za vypínačem. A protože světlo nějak funguje na dva dráty,třetí je zbytečný,tak přeznačíme,ne?*alene*

doplněno 27.12.20 13:19:

Šmárjá,já to myslel ironicky a teď koukám na fotky ve vláknu "zásuvka z vypínače" a je to tam!*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]