Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termovodivá výplň dna hrnku

Od: rumicek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dostal jsem od Ježíška USB ohřívač šálku (taková hřející placka). Asi by to fungovalo, kdyby vypouklé dno porcelánového hrnku nebylo kvalitním tepelným izolantem:(

Tak jsem si vymyslel vyplnit to vypouklé dno nějakou teplovodivou hmotou aby měl šálek ploché dno a to vedlo lépe teplo. Našel jsem teplovodivou silikonovou zalév/.... Jenže se obávám, že výsledkem bude možná i lepkavá želatina, která asi nebude moc soudržná. Nechce se mi začít experimentovat úplně z čiské vody.

Nemáte někdo nějakou zkušenost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

To si raděj pořídím jiný hrnek. Ty dva materiály nemusí na sobě držet a silikon bude spíš jako izolans. Plecháčky mají rovné dno.

hodnocení

Ten silikon není izolant, je celkem teplolovodivý. Vede lépe než běžné pasty co se dávají pod chladiče polovodičových součástek prom lepší vedení tepla.

Plecháček jsem zkoušel. Boční stěny mají příliš velkou plochu, která kafe účině ochlazuje takže nula od nuly pojde.

re4zon
hodnocení

1x
Tezko bude existovat reseni, ktere bude funkcni a zaroven jednoduse realizovatelne. Urcite by slo hrnek otocit a dutinu vylit hlinikem/cinem, pak z toho bude tepelne vodiva podlozka. Otazka je, jestli to bude vest teplo dost. Radsi bych se na to vykaslal a vymenil hrnek. Ta podlozka je navic sranda za par korun a vymyslet kvuli tomu takovou silenost, i kdyz je to darek..
hodnocení

Cínem jsem už jednou zkoušel cosi vylít. Cín k porcelánu nepřilne a v tenké vrstvě nevznikne rovina. To bych pak měl kolébku :)

re4zon
Taky bych osobne nechtel, aby to prilnulo, to by znamenalo zniceny hrnek. Naopak, vylil bych si podlozku na miru, proste tacek zapadajici do hrnku. Rovina se da zbrousit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]