Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout

Od: piacek odpovědí: 13 změna:

Zdravím, přišel jsem si zde pro radu. Na přiložené fotce lze vidět místo budoucího sprchového koutu. Potřebuji se dostat na úroveň podlahy, což je nějakých 20 cm. 20 cm betonu je nejspíš nesmysl, proto se tedy ptám... Čím vyplnit tento prostor?
Z podlahy mi zbylo pár pytlů Liaporu frakce 1/4. Lze jej zde nějak využít?
Předem mockrát děkuji za rady.
Přeji hezké svátky.

Sprchový kout

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na vyplneni dejte podlahovy polystyren a zabetonujte. Vyztuz neni treba.
piacek
hodnocení

Děkuji za radu, nejspíš se ale přikloním k použití liaporu, jelikož ho mám přebytek.

kenav
hodnocení

1x

To je v podkrovi?

piacek
26.12.20 22:37
hodnocení

Ano

kenav

Tak 20cm betonu tam nedavej,velka vaha.

piacek
hodnocení

Právě proto jsem si zde přišel pro radu. 20 cm betonu tam určitě dávat nechci, buď ho odlehčím, nebo to vyplním a dám pouze 5cm beton

hodnocení

0x

Ten kout - bude vanička anebo dlážděný do žlabu? Pokud dlážděný,dal bych tam beton,šacuji to kolem deset pytlů...

doplněno 26.12.20 18:20:

Jo takhle,tam je nějaká pofiderní podlaha? Ten beton by měl mít nejmíň 5cm,takže pod to asi polystyren,bude to lehčí a teplejší...

piacek
hodnocení

Dobrý večer, kout bude dlážděný. 20 cm betonu mi příjde poměrně dost právě... Jedná se mi o to ať tam zbytečně nejde obrovská váha. A při tloušťce 20 cm betonu, není potřeba přidat nějakou výztuž?

Chcete li ušetřit beton a snížit hmotnost tak zabetonujte prázdné láhve.

joudis*
hodnocení

0x
Keramzit ...a pak beton ...nebo beton s keramzitem také jsem dával v koupelně pod podlahové El. topení
piacek
hodnocení

Kupoval jste přímo namíchaný? Či jste si to sám míchal?

joudis*
hodnocení

0x
Přímo z Liaporu jsem si nechal provést beton s keramzitem ...také jsem o tom nevěděl že se něco takového dělá ale řidič co mi navážel materiál říkal že to běžné vozí jako odlehčený a zároveň izolační beton ...

hodnocení

0x
Betón hrubý 20 cm bude na ploche 1x1 m vážiť cca 440 kg (obj. hmotnosť 2200 kg/m3). Unesie to Váš strop? Keramzitbetón z frakcie 1-4 bude vážiť cca 150 kg (obj. hmotnosť 750 kg/m3). Podlahový polystyrén + 5 cm betónu cca 113 kg.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]