Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení chrániče ve strašném rozvaděči

Od: saytam odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, narazil jsem na strašnou elektroinstalací kde kdysi asi proběhlo rozdělení můstku z Pen na Pe a N. Ovšem nekdo si s tím nelámal hlavu a stejně vodiče N a PE dával dohromady jak se mu zachtělo. Nyní potřebují natáhnout pár nových zas. okruhů. Jak správně zapojit Chránič? Mám přívodní vodič do chrániče natáhnout z můstku PE nebo N? Nebo můstek na fotce je vlastně stále PEN?

Zapojení chrániče ve strašném rozvaděči
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

0x

Do chrániče by měl jít vodič N, ale na fotce je stejně nějaký starý rozvaděč, patrně ještě v TNC, takže je to jedno. Pokud bych nedělal rekonstrukci rozvaděče, značení můstku bych si nevšimal.

saytam
hodnocení

Děkuji myslel jsem si to.

hodnocení

0x

Vedle stavajiciho rozvadece udelejte novy. Tam dejte proudovy chranic, nove jistice na nove zasuvkove okruhy a privodni kabel. Bude to prehledne a jasne. Samozrejme idealni by bylo, to uplne prekopat a nove zapojit, ale to je otazka investice. Den prace a material.

hodnocení

0x
Je to nejaky bastl. Jo na prvni pohled to vypada jako pokus o rozdeleni, ale ja bych to nejak nebral vazne. Dal bych chranic plus vlastni N mustek pro chranene okruhy.

saytam
hodnocení

Budu brát tento můstek jako můstek PEN. Děkuji za odpovědi!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]