Nejste přihlášen/a.
Mám v mrazáku nějaké maso zamrazené v květnu 2019, čili v mrazáku 1 rok a čtvrt. Uvařili byste z takového masa? Prý je životnost masa v mrazáku půl roku. Nevím, zda ho mám vyhodit nebo zpracovat.
Když dokázali jíst maso mamutů (zmrzených víc než jeden rok) tak nevím proč by mělo být zkažené-pokud nebylo v průběhu uložení rozmrazeno a opětovně zmraženo.Jinak předpokládám že to zmrazení je -20°C a víc a ne u pidimrazáčku v malých ledničkách kde je stěží -10°c,.Alespoň mrazák s ledniocí Amica ukazuje (dál jsem nezkoušel) na 2° mražení víc jak -22°C!
Jinak radí nade mnou -v lednici pomalu rozmrazit= "voní-li" pak raději vyhodit !
Já bych to večer dala do ledničky a ráno bych koukla a hlavmě, čichla. Moc iluze však bych si nedělala. Pes by se měl fajn.
Taky jsem patřil k "čichačům". Co se mi po očichání nezdá, jde z domu. Jsem zvědavý, jak to budu dělat teď. Zatím používám externisty - děti. Dyť já necítím ani to h...o
Někdy je to sranda číst. Jo ti fajnškmektři. Těch myší co zdlábnou v libových párkách, to jim celkem nevadí
Více než na době skladování záleží jak maso máte zabalené. Pokuď halabala, tak jej rovnou uvařte psovi. Je-li maso kvalitně zabalené bez přístupu vzduchu, po pomalém rozmrazení mu nic nebude.
A ještě záleží na tom, kolikrát jste za tu dobu mrazák odmrazovala - kolikrát maso povolilo. Možná máte samoodmrazovací mrazák což je bezvadná výhoda.
Pokud to bylo celou dobu zmrzlý, tak bych se toho nebál. Samozřejmě, kdyby to po rozmrazení bylo nějak cítit, tak vyhodit.
Když donesu "čerstvé" maso z, Marketu a je cítit, tak ho mám hned vyhodit? Asi měli málo octa.
Z čeho by mělo být člověku špatně, když maso nebude cítit? Jo, vy plýtvači potravinami, vyhoďte maso a kupte si klobásky z 3 roky zmrazeného masa. Bude si pochutnávat neboť nevíte původ potravin.
wmape, pokud čtu reakce, tak urážíš pouze Ty. Id má naprostou pravdu a neuráží, což se o Tobě říct nedá. Nejsme "hladoví eklementi a NEŽEREME".
Šetřit by se mělo. Zajímavé, že ti co nešetřili, teď natahují ruku k vládě a chtějí penízky které jsou z daní těch, co ty daně platili.
Pokud to maso bylo po celou dobu poradne zmrzle a zabalene, neni se ceho bat, opravdu. Mrazirny davaji na maso nijak extra zabalene 2 roky minimalni spotrebu. Rusaci jedi rozmrazene mamuty a nic jim neni.
Je tu ale jedna vec, to maso se nesmi zmrazit dvakrat. Pokud uz bylo jednou rozmrazene a zase zmrazene, vyhodte to, ani psovi to nedavejte.
Svatá pravda. Za dob studií jsem měla celoroční brigádu v mrazírnách a opravdu maso nesmělo být v mrazáku více jak dva roky. Tam se nemuselo dbát na balení neboť nic jiného tam nebylo jak maso. My doma máme v mrazácích všehochuť,aby potraviny nenatáhly pachuť, musí být kvalitně zabaleny.
Konecne nekdo,kdo tomu rozumi.Kazdy resi,jestli vydrzi maso tyden nebo dva,ze se nesmi rozmrazit,nevim proc,krome vysledne kvality,ztraty vody,ele ŽLUKNUTI tuku nikdo neresi.Tuk podleha zluknuti bez ohledu na teplotu,je treba co nejvice zabranit pristupu vzduchu.Jedovate to sice take neni,ale smyslove musi byt clovek bud hodne chudy nebo hodne otrly.Ted me napadlo,ze by se ke spotrebovani zlukleho tuku dala vyuzit kovidova ztrata chuti a cichu.
Anonyme chcete ten elanborát co se dějě s masem od zabití zvířete až po konzumaci včetně vícerého rozmražení?,je to rozbor na minimálně na dva sešity A5 ,šedesátistránkový!.
Zkráceně ono to maso začíná IHNED po zabití hnít-rozkládat se neboť nemá přívod živin v krvi.Toto odstranˇuje jeho konzervace nasolení,zavaření,zamražení... při rozmražení a opětovném zamražení Vám psal p Totak a co nepsal ja zase urychlení rozkladu a to se týká jak svaloviny,tak i tukové tkáně.Tedy hoooodně zjednodušeně napsáno proč se toto nemá dělat.
Jenže tak otázka tazatele nezněla ta zněla zda-li přes rok zamražené vyhodit či ne,proto to nikdo nepsal!
Musim nesouhlasit.Nejdrive pripustim,ze kazde rozmrazeni a opetovne zmrazeni je na ukor kvality,to nepopiram.Dale tvrdim,ze vetsina tech ,kdo takove maso ji v nejake nenarocne uprave,nic nepozna .Pokud verite tem vyctenym teoriim,je to vase vec,ale tak to proste neni.Zadne blato se z masa nestane,zadny rozklad neprobehne.Ani po dvojim zozmrazeni a opetovnem zmrazeni,samozrejme,ze to neni rozmrazene hodiny v teple ,neni smyslove zjistitelny zadny rozklad.Pokud jsem nekdy zjistil rozkladne zmeny,bylo to vzdy uz od nezodpovedneho reznika.Je treba pouzivat rozum,vyzkouset si veci v praxi a neopakovat slepe vyctene hygienicko-katastroficke myty,zvlast pokud maji sedesat stran!Pokud bych tyto teoreticke strasaky chtel dodrzet v beznem zivote,nemohl bych si bez mraznicky na baterky v ruce misto kosiku prakticky nic zmrazeneho koupit a dovezt domu.
Když jste tak chytrý anonyme,tak proč se stále ptáte na jedno a totéž? a když dostanete odpověď,tak tvrdíte že to není pravda!
Pokud myslíte že jsem psal nepravdu ,pak toto učí už kdoví jak dlouho třeba jen na SOU v oborech řezník a uzenář!
Mily pane,ja se na nic neptam,ja chci svou reakci na odpoved primet odpovidajiciho,aby zduvodnil sve tvrzeni,ktere je podle neho nezpochybnitelne.To jsou ty to kazdy vi,to je jasne,vsude to pisou atd.My tady resime problem u nekoho doma,ne profesionalni kuchyni,verejne stravovani.System je takovy- koupim chlazene maso,ktere je,ano,v nejakem stadiu rozkladu.Jak spravne tvrdite.V teto fazi rozkladu z neho ale mohu varit,nic necitim.V jake fazi rozkladu je nevim,nevim jak bylo predtim skladovano.Ja ho ale dam zmrazit.Po uplnem zmrazeni ho nejdrive mimo,pozdeji v lednici,tedy pri 3-4 st rozmrazim.V te chvili,do nekolika hodin si to rozmyslim a dam ho zmrazit znovu.Muzete mi nejak naznacit kdy,jak a proc se rozlozi ,aby bylo zavadne!?I kdybych to takto opakoval nekolikrat,nebude nic citit,maso by bylo pouzitelne!Samozrejme na ukor kvality,zmeni se konzistence,ubyva voda ,vlakna jsou pokazde o neco vice poskozena,ale v tom jsem s vami souhlasil.
Dobrý den, uvařit - hnus se vyvaří a zůstane dobrota. Zdravím!
P.S. Zdroj rady viz Čtvrtá hvězda .
Maso z mrazáku zkažené nebude, ale pokud nebylo dobře zabalené, tak ho mráz vysušil a bude i po uvaření tuhé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.