Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zmrazené maso, trvanlivost půl roku?

Od: delina® odpovědí: 34 změna:

Mám v mrazáku nějaké maso zamrazené v květnu 2019, čili v mrazáku 1 rok a čtvrt. Uvařili byste z takového masa? Prý je životnost masa v mrazáku půl roku. Nevím, zda ho mám vyhodit nebo zpracovat.

 

 

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

9x
avatar majo78

rozmarzit kouknout a pokud možno zpracovat nic to mu by nemělo být

 

hodnocení

6x
avatar diesel

Když dokázali jíst maso mamutů (zmrzených víc než jeden rok) tak nevím proč by mělo být zkažené-pokud nebylo v průběhu uložení rozmrazeno a opětovně zmraženo.Jinak předpokládám že to zmrazení je -20°C a víc a ne u pidimrazáčku v malých ledničkách kde je stěží -10°c,.Alespoň mrazák s ledniocí Amica ukazuje (dál jsem nezkoušel) na 2° mražení víc jak -22°C!

Jinak radí nade mnou -v lednici pomalu rozmrazit= "voní-li" pak raději vyhodit !

hodnocení

Mám 3 šuplíkový mrazák s automat. rozmrazením, maso je v igelitovém sáčku nebo v orig. vaničkách z obchodu. Asi vyhodím, pro jistotu.

Stejně bych to napřed rozmrazil.

anonymni357

Proc nesmi byt rozmrazeno,na kratkou dobu,a znovu zmrazeno?

 

hodnocení

5x
avatar babkazov

Já bych to večer dala do ledničky a ráno bych koukla a hlavmě, čichla. Moc iluze však bych si nedělala. Pes by se měl fajn.

Taky jsem patřil k "čichačům". Co se mi po očichání nezdá, jde z domu. Jsem zvědavý, jak to budu dělat teď. Zatím používám externisty - děti. Dyť já necítím ani to h...o *ee*

prikld1

Někdy je to sranda číst. Jo ti fajnškmektři. Těch myší co zdlábnou v libových párkách, to jim celkem nevadí

příklade, nebuďte protivný, protivo. není to poprvé. Ničemu tím nepomůžete. Nevěřím, že by se vám ulevilo. Nechejte toho! *bum*

 

id
hodnocení

4x

Více než na době skladování záleží jak maso máte zabalené. Pokuď halabala, tak jej rovnou uvařte psovi. Je-li maso kvalitně zabalené bez přístupu vzduchu, po pomalém rozmrazení mu nic nebude.

A ještě záleží na tom, kolikrát jste za tu dobu mrazák odmrazovala - kolikrát maso povolilo. Možná máte samoodmrazovací mrazák což je bezvadná výhoda.

 

hodnocení

3x
avatar jenyk

Pokud to bylo celou dobu zmrzlý, tak bych se toho nebál. Samozřejmě, kdyby to po rozmrazení bylo nějak cítit, tak vyhodit.

prikld1

Když donesu "čerstvé" maso z, Marketu a je cítit, tak ho mám hned vyhodit? Asi měli málo octa.

Nevím, v marketech maso nekupuji, tak netuším jaké tam mají. Mám svoje řeznictví, se svým chovem. Spokojenost.
prikld1

To každý nemá. Ty časy kdy na každé vesnici byl pořádný řezník jsou pryč. Možná kapsořez, ale asi v octě maso neomýval.

anonymni357

Vyborny komentar,NEVIM.Kdyby bylo takovych vic...

anonymni357

Vyborny komentar. NEVIM.Kdyby bylo takovych vic...

 

hodnocení

1x
Vyhodit.
Ano, šetřit se má, ale odsud, podsud.
Za cenu toho, že mně bude špatně a ušetřila jsem co já vím, 150 Kč?
Zkuste to hodit psům nebo kočkám.
Ti vědí co je dobré.
id

Z čeho by mělo být člověku špatně, když maso nebude cítit? Jo, vy plýtvači potravinami, vyhoďte maso a kupte si klobásky z 3 roky zmrazeného masa. Bude si pochutnávat neboť nevíte původ potravin.

25.12.20 20:55

Id *palec*-*palec2**palec*

Nejsem plytvac potravin, ani omylem!
Nechte si ty urážky.
Jenom vím, že každý hladový element sežere všechno co je hnusné, jenom proto, aby ušetřil!
Tečka

wmape, pokud čtu reakce, tak urážíš pouze Ty. Id má naprostou pravdu a neuráží, což se o Tobě říct nedá. Nejsme "hladoví eklementi a NEŽEREME". *nene*

prikld1

Šetřit by se mělo. Zajímavé, že ti co nešetřili, teď natahují ruku k vládě a chtějí penízky které jsou z daní těch, co ty daně platili.

 

 

frantizsekk*
hodnocení

1x

Pokud to maso bylo po celou dobu poradne zmrzle a zabalene, neni se ceho bat, opravdu. Mrazirny davaji na maso nijak extra zabalene 2 roky minimalni spotrebu. Rusaci jedi rozmrazene mamuty a nic jim neni.

Je tu ale jedna vec, to maso se nesmi zmrazit dvakrat. Pokud uz bylo jednou rozmrazene a zase zmrazene, vyhodte to, ani psovi to nedavejte.

id

Svatá pravda. Za dob studií jsem měla celoroční brigádu v mrazírnách a opravdu maso nesmělo být v mrazáku více jak dva roky. Tam se nemuselo dbát na balení neboť nic jiného tam nebylo jak maso. My doma máme v mrazácích všehochuť,aby potraviny nenatáhly pachuť, musí být kvalitně zabaleny.

anonymni357

Proc se nesmi zmrazit dvakrat?

Protože krystalky ledu které vzniknou z vody v buňkách narušují strukturu buňky a po opakovaném zmrazení bys měl z masa bláto.

 

hodnocení

1x
avatar totak
U dlouhodobě zmraženého masa bývá problém hlavně s tukem. Ten u špatně zabaleného masa žloutne a kazí chuť. Ideální je třeba u bůčku skladovat maso i s kůží. Vykostěný přeložený na půl tak, že ho kůže obalí, klidně 2 roky v mražáku vydrží. Máme vlastní chov prasat a 400 litrový pulťák takže se nám občas stane že některý kus masa zatoulá mezi čerstvější a ani ty dva roky mu neublíží. Ale možná je to u kupovaného masa jiné, to nemůžu posoudit.
anonymni357

Konecne nekdo,kdo tomu rozumi.Kazdy resi,jestli vydrzi maso tyden nebo dva,ze se nesmi rozmrazit,nevim proc,krome vysledne kvality,ztraty vody,ele ŽLUKNUTI tuku nikdo neresi.Tuk podleha zluknuti bez ohledu na teplotu,je treba co nejvice zabranit pristupu vzduchu.Jedovate to sice take neni,ale smyslove musi byt clovek bud hodne chudy nebo hodne otrly.Ted me napadlo,ze by se ke spotrebovani zlukleho tuku dala vyuzit kovidova ztrata chuti a cichu.

Anonyme chcete ten elanborát co se dějě s masem od zabití zvířete až po konzumaci včetně vícerého rozmražení?,je to rozbor na minimálně na dva sešity A5 ,šedesátistránkový!.

Zkráceně ono to maso začíná IHNED po zabití hnít-rozkládat se neboť nemá přívod živin v krvi.Toto odstranˇuje jeho konzervace nasolení,zavaření,zamražení... při rozmražení a opětovném zamražení Vám psal p Totak a co nepsal ja zase urychlení rozkladu a to se týká jak svaloviny,tak i tukové tkáně.Tedy hoooodně zjednodušeně napsáno proč se toto nemá dělat.

Jenže tak otázka tazatele nezněla ta zněla zda-li přes rok zamražené vyhodit či ne,proto to nikdo nepsal!

anonymni357

Musim nesouhlasit.Nejdrive pripustim,ze kazde rozmrazeni a opetovne zmrazeni je na ukor kvality,to nepopiram.Dale tvrdim,ze vetsina tech ,kdo takove maso ji v nejake nenarocne uprave,nic nepozna .Pokud verite tem vyctenym teoriim,je to vase vec,ale tak to proste neni.Zadne blato se z masa nestane,zadny rozklad neprobehne.Ani po dvojim zozmrazeni a opetovnem zmrazeni,samozrejme,ze to neni rozmrazene hodiny v teple ,neni smyslove zjistitelny zadny rozklad.Pokud jsem nekdy zjistil rozkladne zmeny,bylo to vzdy uz od nezodpovedneho reznika.Je treba pouzivat rozum,vyzkouset si veci v praxi a neopakovat slepe vyctene hygienicko-katastroficke myty,zvlast pokud maji sedesat stran!Pokud bych tyto teoreticke strasaky chtel dodrzet v beznem zivote,nemohl bych si bez mraznicky na baterky v ruce misto kosiku prakticky nic zmrazeneho koupit a dovezt domu.

Když jste tak chytrý anonyme,tak proč se stále ptáte na jedno a totéž? a když dostanete odpověď,tak tvrdíte že to není pravda!

Pokud myslíte že jsem psal nepravdu ,pak toto učí už kdoví jak dlouho třeba jen na SOU v oborech řezník a uzenář!

anonymni357

Mily pane,ja se na nic neptam,ja chci svou reakci na odpoved primet odpovidajiciho,aby zduvodnil sve tvrzeni,ktere je podle neho nezpochybnitelne.To jsou ty to kazdy vi,to je jasne,vsude to pisou atd.My tady resime problem u nekoho doma,ne profesionalni kuchyni,verejne stravovani.System je takovy- koupim chlazene maso,ktere je,ano,v nejakem stadiu rozkladu.Jak spravne tvrdite.V teto fazi rozkladu z neho ale mohu varit,nic necitim.V jake fazi rozkladu je nevim,nevim jak bylo predtim skladovano.Ja ho ale dam zmrazit.Po uplnem zmrazeni ho nejdrive mimo,pozdeji v lednici,tedy pri 3-4 st rozmrazim.V te chvili,do nekolika hodin si to rozmyslim a dam ho zmrazit znovu.Muzete mi nejak naznacit kdy,jak a proc se rozlozi ,aby bylo zavadne!?I kdybych to takto opakoval nekolikrat,nebude nic citit,maso by bylo pouzitelne!Samozrejme na ukor kvality,zmeni se konzistence,ubyva voda ,vlakna jsou pokazde o neco vice poskozena,ale v tom jsem s vami souhlasil.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, uvařit - hnus se vyvaří a zůstane dobrota. Zdravím!

P.S. Zdroj rady viz Čtvrtá hvězda .


doplněno 26.12.20 00:21:

Maso z mrazáku zkažené nebude, ale pokud nebylo dobře zabalené, tak ho mráz vysušil a bude i po uvaření tuhé.

 

joudic*
hodnocení

0x
nic s nim neni, jen libove bude pravdepodobne tuzsi, cili spis do jidla s delsi pripravou, at nemate vic masa v zubech nez v zaludku

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]