Nejste přihlášen/a.
Bylo by možno lepit Ytongy (Hebely) nějakým "bezvodým" lepidlem? Na př. nějakou pěnou jako broušené porotermy.
Pěnou vám bude nadherně držet umakartová deska na zdi nebo lišta, když ji jěště za lepkaveho stavu přitisknete. Ale to je tak vše. pěna je vyplnovací material, dá se použit častčně jako izolační, já ji mám narvahou kolem trubek jako zpevnující, aby trubky nevybrovaly. K vaší okazce lepení ikongů. Co máte protí lepidlu na itongy? Nenapsal jste k cemu ty itongy budou sloužit, zda jakoko podpěra pod vanu, nebo jako příčky ve stěne, ale na spojení k sobě lze použít cokoli ( v podstatě), jen nezapoměňte MEGA moc inongy, před nanesením tekute ( hmoty ředěnou vodou ) lepící plochy, navlhčit vodou. Jinak vám z lepici hmoty vysaje vodu dríve, než přilepíte druhý itong.
Pokud z Ytonku stavíte zeď, tak výplňovou pěnou ne. Bouchnete do zdi pěstí a sesype se to. PT /stařenka/
To vždnem případě, bylo mi v baumaxu doporučeno, a taky jsem to tak udělal, že je itong potřeba namočit něboťstrašně moc pije vodu. Jen tak pro otestovaní, jsem dal nepidlo na suchy itong a lepidlo bylo teměž okamžitě vycucané z vody. proč vás to tak udivuje? mluvíme doufam o stejnem itongu? šedobíle kostky. Používali jsme je doma když jsem usazovaly plastovou vanu.
Pokud je mi známo, výrobce podobnou technologii nenabízí. Je více materiálů, které na ytongu drží (pěna, silikon, akryl...), ale "slepit" tím barák je asi nesmysl, asi i z finanční stránky. Můžu vědět proč to potřebujete vědět?
schvalně jsem koukl na názory jiných a tady je třeba taky diskuze o lepení itongů. a každy doporučuje navlhčit. Jinak my jsme dali itong na par vteřin do vody. Selý šuměl, ale po vytažení byl skoro suchý. Pak aspon nenasával vodu z lepidla. Neříkam, abyste ho promočili. Schvalně jsem použil slovo navlhčit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.