Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlžení zrcadla v koupelně

Od: schimpy odpovědí: 17 změna:
Zdravím,
do sprchového koutu jsem si "nainstaloval" malé zrcadlo (z Ikei) kvůli holení, abych nemusel vždycky po sobě uklízet ten binec, co vznikne v okolí umyvadla apod. Pochopitelně se zamlží i zrcadlo nad umyvadlem, ale to během sušení se (po zapnutí odsávání) hned zmizí. Měli byste nějakou babskou radu, co by mohlo eliminovat tohle mlžení? Ve sprše je zrcadlo zamlženo samozřejmě během pár minut. Děkuji ;)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V drogerii i v sámoškách, v řadě leštidel s rozprašovačem na koupelnu, na okna, na kuchň, na wc je i černá láhev, přípravek je s nanotechnologií. Po něm se sklo nerosí. Není dražší než ostatní přípravky, leští a zamezuje rosení. Je bezva. Leštím s ním i okna, neddrží je na skle prach a nečistota a když, déšť ji spláchne.

doplněno 26.12.20 16:45:

Jiří, toto je poměeně nová záležitost. Cca rok.

Kdysi jsme něco takového používali ani už nevím název ale je to nějaká lahvička s chemikálií a s rozprašovačem

hodnocení

3x
Již jste si v textu odpověděl víceméně sám. V koupelně se dá vysoká vlhkost dosáhnout raz dva. Nejlepší obranou je právě používat ventilátor s odvodem a/nebo taky se nebát otevřít dveře a nechat vlhkost odejít :)
Zrcadlo se mlží snadno, protože zpravidla má kovovou konstrukci, která jej rychleji chladí, a to i pod hodnotu rosného bodu

kare
hodnocení

3x
Rozleštít na zrcadle pěnu na holení :)

hodnocení

2x

Tak na holení srcháč nezavírej, případně si oplachuj obličej jen vlažnou vodou, a po oholení už ti to může být fuk, že se zamlží, ne? Ale jako dobrý nápad, to si taky udělám :-D

dusger*
hodnocení

2x

Určitě pomůže zrcadlo před použitím zahřát, postačí i proud horké vody ze sprchy, můžeš přidat i trošku mýdla nebo něčeho, odstraní se povrchové napětí a nebudou se na něm držet kapky.

Jediné správné a jednoduché řešení.

schimpy
hodnocení

Zkusím, díky :)

hodnocení

2x

Otřít mýdlovou vodou.

hodnocení

1x

Pokud to jde, tak nalep zezadu topnou mřížku. Vyhřívané zrcadlo se nezamlží.

siko.cz/...

joudis*
Jj to bude nejlepší řešení a natáhnout k němu do sprchového koutu 230V prodluzovackou ... Ani nepomyslel jak to dopadne

joudis, jasně, do sprcháče 230V nepatří (blbě jsem četl, že to má uvnitř sprcháče). Ani 60cm od něj.

Jsou i topné elementy na 12V. Ty by použít mohl.

Nedávno jsem viděl zajímavou koupelnu. Původně to prý byla chodba,2x4 metry,dvoje dveře,okno. U každých dveří zásuvka a vypínač. Jedny dveře zazdili,futra tam nechali,horní pant čumí ze zdi coby věšák na ručník. K těm dveřím narvali vanu. Současný stav je - vana,vanová baterie se sprchou, třicet čísel nad baterii vypínač a zásuvka ,obyč. Klasik. Nad tím světlo. Vše živé a funkční. Prý se v tom ve zdraví koupe a sprchuje už třetí generace...*ee**modla*

berger, to by chtělo fotit :-D

Já vím,ale byl jsem tak vytočený,že mě to nenapadlo. Prý je to OK,vždyť to normálně funguje...

kepler*
hodnocení

0x

Potápěči, aby se jim nezamlřovaly brýle, tak si do nich plivou. To tě asi neuspokojí, takže zkus vybrat něco z té přehršle protizamlžovacích srágorek. Třeba to zabere.

search.seznam.cz/...

111®
hodnocení

0x

změnit postup pracovní a začít holením , teda záleží co si holíš, že? a až pak se pařit na prasátko...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]