Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvoz zeminy za město

Od: bln odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, co mi hrozí když odvezu vozik za auto nebo dva vytěžené hliny bez suti z mého pozemku někam na vhodné misto, na pole k lesu? Lze to vůbec považovat za odpad?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

3x

Z ekologického hlediska se nestane nic, jen pokud vás někdo uvidí, může ve vašem okolí považovat ostatní odpad v přírodě za vaše "dílo" rovněž. Jen těžko se budete bránit, že vy nic, já muzkant. Pokud si ještě opíše pozn. značku, tak o to větší problém. Jedině se s nějakým majitelem pozemku domluvit. Někdo třeba potřebuje prohodit kompost, tak se mu čistá zemina bude hodit.

hodnocení

2x

Černá skládka. Domluv se s nějakým zemědělcem.

jenda2*
hodnocení

2x

Proč se nezeptáte na místní odbor životního prostředí. Budete mít jasnou odpověď, než tady mlhavé a o ničem.

hodnocení

2x

Prostým dotazem na správném místě se dá zbavit i velkého množství čehokoliv. Skoro. Já jsem nechal odvozit do obecní díry uprostřed obce asi 8 Tater a na rozšíření soukromého dvora dalších 38. Platil jsem pouze dopravu. Jestli máš ,,jen,, hlínu, tak ji nabídni někomu ke skompostování. Taky jsem přijal asi 5 náklaďáků se zeminou a všechna prošla komposty. A pak dál. Na cesty asi ne.

hodnocení

0x

Nájdite niekoho, komu by sa hodila na vyrovanie terénu a privezte to k nemu. Na cudzí pozemok to bez dohody nevyklápajte.

asd1
hodnocení

0x

Černá skládka.

Dohoda s vlastníkem pozemku nebo inzerát "daruji hlínu za odvoz, po okolí přivezu"...

hodnocení

0x

Přivez mě to do Krkonoš, já si s tím lehce poradím.

hodnocení

0x

Na vesnici se sutí vyrovnávaly vyježděné rýhy od kol na vedlejších cestách. Tak tím vysypte vyježděnou cestu a ještě sklidíte poděkování.

asd1

Hlínou? To bude poděkování (za prima blátivý louže) *smich*

Vždyť píše, že se jedná o hlínu bez suti. Tak to by ho každej hnal klackem, kdyby koleje zasypal samotnou hlínou.

Poděkování ne, spíš pár facek.

jabraka*

Také jsem několik koleček odvezl do vyježděného úvozu.Ale dal jsem si tu práci,abych cestu pěkně srovnal-.

JB

111®
hodnocení

0x

otázka je, proč to nemůže využít sám...a bude to někam vozit...

doplněno 22.12.20 17:57:

a já furt čekám, kdy nám řekne, proč to nemůže zpracovat sám..

asd1

Předpokládám že kdyby měl využití u sebe tak se tady neptá ;) Ledaže ho nenapadlo to po kouskách sníst a my bychom mu to poradili *smich* Nebo na hotový zahradě udělat kopeček, to je taky dobrý nápad *smich*

Proč by si na hotové zahradě neudělal kopeček. Taky jsem udělal kopeček a na něm skalku. Na druhou skalku jsem už pracně sháněl zeminu.

111®

podle mne 2 malý vlečky řekněme 3m3 se snad dají zpracovat..

111 píše dva vozíky za auto ,takže nikoliv 2 vlečky a 3m3,spíše tak 0,5 -max 1m3 !

111®

dík za opravu, auta nemaje, tak tím spíš...

111 není zač -pracuji ve stavebnictví tak odhaduji dle tazetelova sdělení množství,že 3m3 je už tak na vejtřesky,na několik ne dva vozíky za auto.Jinak toto bych opravdu asi splanýroval na zahrádce,tedy pokud nějaká je.U nás na sídlišti koleje a ,propadlé místa u kanálů v trávě a ...Ledaže by tazatel měl oči jak z Kašparovy krávy a opravdu by bylo tak na třítunový vlek -V3S...

jabraka*

Ty dva vozíky bych zrovna potřeboval na zasypání kompostu.Za rok se mi nahromadilo spousta organického odpadu a bez zeminy na zakrytí se kompost nedá fermentovat.Takových zahrádkářu se jistě najde spousta.

JABRAKA

JABRAKA

liska5
hodnocení

0x

Chtěla jsem napsat, zeptejte se v hospodě.*plac*.. Mnohým se hlína hodí. Zeptejte se na fcb, či sousedů, jestli neví o někom, nebo nabídněte někomu, kdo blízko staví a upravuje si terén. U nás takové nabídky /inzerce/ visí v obchodě.

Jinak bych asi zavolala dotaz na Technické služby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]