Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde objednat přířezy MDF desek

Od: millcom® odpovědí: 17 změna:

Poraďte prosím, kde objednat surové MDF desky podle zadaných rozměrů a aby je i posílali na adresu (pošta, PPL, DPD - to je jedno). Každý nabízí je celou desku, ale já nemám možnost si desku 2x2,8m přivézt a už vůbec ne naformátovat. Také manipulace je složitá, neboť celá deska váží kolem 90kg. Potřeboval bych desky asi 1x1m o síle buď 18mm, nebo 19mm, ale nejlépe 22mm. Jsem s Chebska a tady v okolí to nikdo nedělá :( Budu vděčný za každou dorou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Oslovte ty co dělají třeba vestavěné skříně... určitě se dokážete dohodnout i na dopravě, pokud bude z okolí. Asi nikdo nebude skákat 2 m vysoko kvůli takovému kousku, ale řešitelné to je.

hodnocení

2x

Já bych obešel všechny truhláře v okolí. Většina truhlářů dělá právě deskovinu, tedy nábytek, v drtivý většině z lamina. Pro ně není sebemenší problém takovou desku rozřezat.

jabraka*
hodnocení

0x

OBI-přířezy MDF desek na míru formatovani.com/...

JABRAKA

hodnocení

0x
Tohle dělá celkem dost firem. Musíte teda ale vzít celou desku a oni ji nařežou. Levněji to možná vyjde u stolaře,protože doprava taky není nejlevnější a pro drobnosti se nevyplatí. Na druhou stranu kdejaký stolař vás pošle do zádele, pokud nemá dobrý kšeft. Zapeklitá situace...

nvcx
hodnocení

0x
Snad všechny hobbymarkety řežou dřevo na míru. Pokud máte auto, tak nakupte v jakémkoli hobbymarketu. Obi, unihobby, Baumax, hornbach atd.
guma

Markety řežou ale?. Všichni tam berou úplatky, jinak třeba až za týden. Pokud to chcete nařezat ihned, musíte dám pracovníkovi úplatek.

hodnocení

0x

Oslovte hodinového manžela z Chebu, máte tam OBI, tak by to snad měl zařídit a přivézt. Lamino dělají tl. 18 mm

hodnocení

... nesháním lamino! Toho je všude opravdu dostatek a je lehké se k němu dostat. Já sháním surovou MDF nejlépe 22mm.

Možná, když prozradíte, na co to je, tak se vydáte snadnější cestou. Ono zrovna MDF 22 mm není běžný sortiment skoro nikde vidaxl.cz/...

MDF o síle 22 mm je zcela běžný materiál.

Ostatně MDF se dělá v mnoha sílách a mnoha formátech.

hodnocení

@ ingjirimares: 1 desku potřebuji jako základnu pro svoji CNC frézku a do ní musím zafrézovat dva profily s T-drážkou pro upínání materiálu při frézování (rozměr 695x504x22mm). Další desku 452x325x22mm potřebuji jako základnu pantorouteru a do ní shodné profily jako pro CNC (proto ta tlouštka 22mm). Pak 3 nebo 4 další desky cca 500x500x22 (18)mm potřebuji jako vkládací desky do pracovního stolu. Na těchto bude uchycená horní frézka, ponorná pila (mafl) a přímočará pila.

@jenyk: já jsem bohužel objevil pouze dva formáty MDF desek a to 2800x2100mm nebo 2800x2070mm. Tyto mi prodají všude. Ale jak jsem předeslal, je jednak problém takto objemný materiál dopravit a pak já nejsem se svou výbavou schopen takto velké desky formátovat.

Pokud by se vyskytly desky ve formátu cca 1250x1050 mm, pak bych určitě 3 kusy ihned vzal. Nemám je ale jak odvézt. Pokud někdo zastává mínění, že přijde do Hobbymarketu, nechá uříznout a odejde, tak se opravdu hodně mýlí. Není to tak jednoduché jak se zdá :(

Já jsem s tímto a podobným materiálem nikdy něměl problém - má to 7km do Německa a tam v každém Hobbymarketu vám desku (jakokoli kterou mají - a mají jich opravdu dost) ihned uříznou na požadovaný formát aniž byste museli koupit celou. Vy zaplatíte a je hotovo. Bohužel je t.č. zavřená hranice a tudiž toto řešení nepoužitelné. Proto sháním v ČR

Nevím jak to funguje u nás v hobbymarketech, neb tam skoro nechodím a když už tam jdu, nikdy by mě nenapadlo tam koupit deskovinu.Tu kupuju jinde a na celý desky.

Opět říkám, že bych obešel truhlárny v okolí a poptal se. Skoro v každý jsou kouty zarovnaný všelijakým materiálem. Kdyby náhodou nebylo, není problém objednat celou desku a tu rozřezat na přesný rozměry. Jediný problém při objednání momentálně budou vánoce. Viděl bych to až po novým roce.

V tom mém odkazu by vám měl formát i tloušťka vyhovovat. Když je to na e-shopu, tak asi i s dopravou. Nezkoumal jsem to. ... Dokonce je tam doprava zdarma

Když s tím zamýšlíte takové složitosti a nejste schopen ani formátovat, tak k čemu vám to bude? Postup by měl být ten, že si uděláte nákres, zajdete za truhlářem a ten vše vyrobí a nakonec i zaveze na místo určení. Popřípadě můžete i domluvit montáž na místě.

hodnocení

@ingirimares .. tak na tuto odpověď jsem opravdu čekal a právě proto jsem zde zadal svůj dotaz! Na rady tohoto typu opravdu nejsem zvědavý a Váš sarkasmus si prosím nechte pro sebe. Pokud nejste schopen konkrétní odpovědi a míníte se zabývat tím, že mi budete radit jak mám zajít za truhlářem a co si nakreslit, pak o Vaše rady opravdu nestojím. Já jsem schopen formátovat cokoli, na to mám CNC router a spustu jiných mašinek. Mohu ale formátovat max. do rozměru 1200x600 mm a mám problém s dopravou materiálu. Koupím si klidně celou desku, ale potřebuji aby byla rozřezaná na můj max. rozměr - a to Vám nikdo neudělá s dopravou. A pokud ano, pak Vás doprava vyjde na cenu další desky. Pokud by to bylo tak jednoduché, získat MDF desku o síle 22mm a menšího rozměru, pak věřte, že bych se tady nikdy o radu neprosil. A zejména takových lidí, z nichž padají odpovědi podobné té Vaší.

Uzavírám tuto otázku a nebudu již na toto téma reagovat.

Komu není rady, tomu není pomoci...

hodnocení

0x

Zkuste se zeptat u Hoffmanna ve Skalné, ten má velmi dobře vybavenou truhlárnu - ovšem je otázkou, jestli ty desky chcete dvě, nebo 200ks.

Jinak ve Varech je nářezové centrum - myslím se jmenuje K+C, tam by taky mohli mít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]