Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dutý PRÁH v paneláku

Od: maco33* odpovědí: 5 změna:

V našem "klasickém" panelákovém bytě (a ve 100000 cích dalších;) jsou prahy tvořeny dutou kovovou zárubní ve které vedou rozvody 230V palcatými kabely a na práh je vlastně jen nalepeno gumové překrytí. Zaprvé to nevypadá moc dobře a zadruhé se gumy začínají rozpadat. Hledal jsem v obchodech a na internetu jestli někdo nedělá duté dřevěné prahy, které by se na plechovou zárubeň jen přišroubly, ale marně. Zárubně zatím měnit nechci a kusová výroba u truhláře by byla asi drahá. Víte někdo o nějakém řešení?

Díky za všechny príspěvky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to velice jednoduché s kamarádem jsem je dělal v jeho byťě. Stačila mi k tomu ruční kotoučová pila a dláto, pochopitelně prkno z obchodu.

doplněno 06.02.10 20:43:

Doplním informaci.

Vyřežete dvě drážky, mezi nima jsme fazetku vysekali dlátem. Máteli v okolí truhláře, tak si s tím poradí lépe a rychleji.

lidus*
hodnocení

0x

Manžel každý práh změřil a nakreslil jak to chce a šikovný stolař to udělal, jeden práh stál 100kč.Dejte pozor jak je to ztenšené rádo to praská, jezdím na invalidním vozíku a jeden práh jsme už museli vyměnit.teď už dávám pozor a prahy jsou 8let.jsou přišroubované dvěma zápustnými šrouby, ty jsou vidět ale dalo by se to jistě vymyslet i jinak.

hop®

Místo vrutů používám "tekuté hřebíky" - montážní lepidlo v kartuši. Vypadá to lépe, a drží to jak sviňa...

jabraka*
hodnocení

0x

To s tím vedením pod prahem se mi zdá nelogické,dělal jsem několik rekonstrukcí,a s tím jsem se nesetkal,Ale vyloučit se to nedá,když se některé typy zárubní zabudovávají s vypinačem.U nás je vše zabetonováno do podlahy.Spojku pode dveřma jsem vyříznul flexou a překryl dlažbou z předsíně.Mezi kuchyní a pokojem jsem koberce spojil PVC kobercovou spojkou.Byt je celý bezbariérový,žádné prahy.

JABRAKA

lidus*

Práh kovový, původně překrytý jakýmsi gumovým návlekem.Báli jsme se, že když se to odřeže tak se futra rozpadnou, proto se nachal vyrobit dřevěný práh přesně na to.Sousedé se nebáli a taky to odřezali flexou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]