Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sifon pod umyvadlo do skříňky Jika

Od: oto000® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den ,po rekonstrukci koupelny jsem si koupil skřínky s umyvadlem jika vše bez problémů napojil jsem si vodu a koupil sifon po zkrácení trubek a usazení jsem zjistil že když dám spodní šuplík tak sifon vadí zavření sifon by potřeboval tak cca 4 cm výše nebo spíše to koleno kde je voda proti zápachu ale už to nejde kvuly odpadu jak to vyřešit kerý sifon tam bude pasovat?

Sifon pod umyvadlo do skříňky Jika

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

No a proč jste ten vývod z umyvadla dal rovnou kolmo dolů? U sifonu je ještě přece jedna část, kterou si právě nasměruji sifon tam, kde ho potřebuji ( ke zdi) a teprve pokračuji dolů. Aspoň tedy já ho u tohoto typu měl. A chlapi instalatéři, než se do mě pustíte, neživím se tím, jen jsem vám, donucen okolnostmi, musel zrovna nedávno fušovat do řemesla a toto jsem také řešil. :)

Tady je to vidět siko.cz/...

Říká se tomu nábytkový sifon , má o 2 kolena navíc.

hodnocení

3x

Do zdi dejte HT koleno,krátkou HT trubku a další HT koleno. Tím ten odpad dostanete výše a při troše štěstí to vyjde za a nad to šuple.

Přesně tak, tady vůbec není problém dostat se se sifonem klidně o 15 cm výš.
krtek6

ano, tohle je technické řešení, ale bohužel mu to bude smrdět...já si tak kolínkoval sifon u dřezu...bylo to sice elegantní, ale každej kdo ke me přišel mi hlásil, že mi smrdí sifon..já byl proti tomu imuní, takže mě to netankovalo..musel jsem to popřepojovat...a taky tam mám teď takovou opičárnu, ale už to nesmrdí

Pokud se to dobře udělá ( HT namazat gumky) nemá šanci to smrdět . Taky se tomu dá pomocz silikonem

krtek6

ale fuj...silikon je dekorační záležitost na detaily...jen amatéři používají silikon na takový věci

hodnocení

2x

Dneska jsou moderní sifony "husí krk" a pokud se ti to jako řešení nelíbí můžeš použít sifon pod sprchový kout, ten může mít třeba jen 10cm do hloubky.

ccc*

Husí krk je největší blbost co by tam mohl dát. Jedině , že by si zajistil instalatéra na pročišťování a zajistil mu tak pravidelný výdělek.

Taky to nemám rád ale vím že se to hodně dělá. Dost lidí si myslí že je s tím míň problémů s netěsnostmi gumiček ve šroubení.
21.12.20 22:22

*smich**ee*

To, že nemáte rádi sifon z husího krku, nemusíte to nazývat hloupostí. Páč já již mnoho let nepoužívám nic jiného a není problém. Proto se toto vyrábí.

kenav
hodnocení

1x

Dalsi moznost je upravit šuplik,já mam skříňku kde je v supliku misto na sifon.

hodnocení

0x

Vždy lze najít řešení, klidně i husím krkem, který je k tomu určen a je nejlevnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]