Mám v kovu dva otvory průměru cca 3mm s roztečí 200mm a potřebuji vyvrtat nový otvor, aby rozteč byla 195mm. Otvory jsou se závitem na šroubky. To znamená, že nový otvor stejného průměru musím vyvrtat hned těsně vedle starého. Půjde to? Nespojí se oba otvory v jeden? Jak se to řeší, když jsou dva otvory v kovu těsně vedle sebe? Dá se ten starý v kovu něčím zaslepit, zalepit apod.?
Lidi, prosím vás neblbněte. Jsem nástrojař a ve své praxi jsem se setkával běžně i s můstkem mezi závity i pod 1mm. A jak pak asi dělají hodináři takové prototypové základní desky? Tak to neřešte. Stačí pořádně rozměřit, mít správně naostřený vrták průměr 2,5-2,6mm a při vrtání na něj netlačit, aby neuhnul. I kdyby uhnul, tak je tam 2mm můstek, tak by se taky nic nestalo. Přeji příjemné prožití kovidových svátků. Za rok snad bude líp.
Zaleží na situaci Otvor se dá zavařit přebrousit a pak vyvrtat vedle a udělat nový závit Múžeš se pokusit vyvrtat vedle a udělat závit těch 5mm by mělo vyjít aby se to nespojilo Pokud by šel místo zavitu dát šroub skrz a podložku a matku tak tam vypiluj podélnou díru Jěště mi napadá natoč to díry šroub dej ho na lepidlo z obou stran zabrousit a pak vedle v pohodě vyvrtej novou díru a udělej závit
Ceys alebo Bison vyrabaju epoxy lepidlo plnene kovom, po dokladnom odmasteni by som tym zaplnil stare diery a opatrne vyvrtal + narezal zavit novy. Pevnost nebude samozrejme velka, uz vzhladom na M3. Vrtacku stojanovu alebo magneticku, nesmie hadzat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.