Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvlastni plaminek u Karmy

Od: adam* odpovědí: 8 změna:
Zdravim, vratil jsem se po tydnu do domu a plaminek u karmy problikava a dela takove zvlastni zvuky, tak nevim jestli je to normalni nebo mi jde o zivot. Zasilam video

youtu.be/...
Karma je Alfa Pov 10

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Horák bude asi zanesený. Vyčistiť - ideálne spojiť s kontrolou plynárom.

hodnocení

0x

Také mám karmu a když se stane, že takhle bliká, plamínej vypnu a hořák optrně přejedu starým, suchým kartáčkem na zuby a znovu zapnu. Nahoře bude nějaké smítečko. Nemusíte mít strach, nic se neděje.

hodnocení

0x

1. Plynárny na zimu mírně zvýší tlak.

2. Čistil jsem hořák u MORA karmy mosazným kartáčkem a drátkem/žiletkou protáhl zářez.

No já nevím jak vy, ale mám u plynoměru regulátor tlaku, který mi zajistí stejný (maximální) tlak v létě i v zimě. Zvýšení tlaku se tedy může týkat distribuční soustavy, ale ne odběrného místa.

Regulátor tlaku je nevhodné zažité pojmenování. Funkce je, že při zapnutí plamene rychle dorovná tlak mezi ním a hořákem. Působí tedy jen krátkodobě (1 nebo 2 vteřiny).

Skutečné regulátory jsou poměrně nákladná zařízení.

@regine očividně to je tak zažitý termín, že jej používají naprosto všichni a pod tímto názvem se regulátory i prodávají :)

Smart mobil se prodává jako chytrý telefon. A co je na nich chytrého? Přitom i slovník nabízí několik vhodnějších překladů smart jako šikovný, elegantní, módní, ...;)

@regine

než začnete někoho poučovat, zkuste napřed zjistit o čem je řeč. @mikihans mluví o regulátoru u plynoměru který slouží k redukci tlaku plynu ze středotlaké přípojky na nízkotlak v domovním plynovodu. Někde je nízkotlaký i hlavní rozvod plynu a tam se pak regulátory nepoužívají

Regulátory tlaku /...

Něco jiného jsou vyrovnávače tlaku používané někdy před plynovými sporáky a ve starších plynových karmách

Vyčistit zapalovací hořáček i hlavní hořák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]