Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety do myčky

Od: lulusila odpovědí: 10 změna:

Zdravím , máte někdo zkušenosti s výrobou tablet do myčky? Chci si vyrábět tablety sám , protože jsou ekologičtější a taky levnější . Jen mě zajímá , jestli umývají stejně dobře , jako ty chemické .

Chtěl bych , aby ty mé domácí tablety měli tvar kostky , takže bych je chtěl tvarovat v nějakých formách . Ve formě prášku bych to nechtěl .

Ještě mám jednu otázku . Do myčky se musí dávát leštidlo , sůl a poté i tablety . Zajímá mě , když si budu tablety tvořit sám , co mám dát místo soli a co místo leštidla? Děkuji a přeji krásný večer

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bez chémie a jej štúdia sa asi ďaleko nedopracujete. “Bez chémie” nie je ani umývanie hrncov v potoku za pomoci pasty z popola. Tam je síce hlavný princíp mechanický, ale aj ten popol - beťár - v sebe obsahuje alkalické zlúčeniny rozkladajúce tuky. (Do myčky ho nesypte.)
Skôr by som si dal za cieľ dopátrať sa k chemickým látkam bezpečným k životnému prostrediu a zdraviu a získať ich z udržateľných zdrojov. Ak to bude navyše dobre umývať, o to lepšie.
Začnite s tým, že si skúsite odladiť formulku pre samotné umývanie. Kľudne v prášku. Máte čo robiť. Tabletky výrobcovia lisujú. Pre domáci výskum je to podľa mňa zbytočná komplikácia.
Soľ nechajte zvlášť, aby sa mohol regenerovať katexový menič v myčke a nezničili ste ju. Je to chlorid sodný v čistejšej kvalite ako kuchynská soľ.

hodnocení

3x

Já se k vám přidám. Hrozně ráda si budu vyrábět tablety do myčky. Na tvaru mi nezáleží. Z čeho ty tablety budeme vyrábět? Z přírodních látek, tak aby rozpustily mastnotu, olej, sádlo, máslo, zbytky ztuhlých a připečených potravin. Najdu ten materiál v přírodě nebo v drogerii? Nebo snad v lékárně? Moc ráda budu umývat nádobí tak, aniž bych zatěžovala přírodu. Doposud jsem myla v prášku, kupované soli a místo leštidla ocet. Ale koupila jsem si novou myčku a s ní nastoupí nový život, dopřeji ji i sobě prostředky, které nebudou ničit ubohou planetu. Až na to přijdete, dejte vědět, přidám se k vám.

hodnocení

1x

Vynalezcu neni nikdy dost. Mozna by bylo dobre zacit od zacatku a zacit studovat chemii. Idealne na Vysoke skole chemicko technologicke v Praze. Jinak tablety do mycky maji lestidlo a sul v sobe, takze se na cyklus myti dava do zasobniku jen tableta.

Sůl v zásobníku být musí, slouží k regeneraci změkčovače vody a sůl v tabletě na to nemá vliv. Stejně tak leštidlo je lepší zvlášť, protože se používá až při konečném oplachu.

Pri prvnim spusteni nove mycky, pak neni potreba. Netvrdim, ze to nema vliv na kvalitu myti. Vyrobce to umoznuje, myti jen na tablety, sul i lestidlo se vypne.

Ano, musí se však vypnout změkčování vody, což ale neprospěje ničemu.

tebi
hodnocení

0x

zkuste tvoritko na led, to ma doma kazdy. osobne bych to nechala v prasku aspon se rychleji rozpusti. lestidlo ja davam ocet, sul byt musi, je to obycejna sul kuchynska, akorat v granulich. ja jednu dobu davala do mycky prekarbonát sodny, ale tableta myje lip.

hodnocení

0x

Z čeho soudíte, že budete levnější a ekologičtější? A jaké ty Vaše tablety budou, když ne chemické?

pb®
hodnocení

0x
A proč tak složitě? Ekologicky se myje tak, že se do myčky dá kyselina citronová a soda, místo oplachu ocet a sůl v myčce stejně být musí. Nebo taky můžete mýt naprosto bez přípravků průmyslovou myčkou. Známý ji má v restauraci, ta myje jen vodou, ovšem horkou 80 stupňů.

A jak to funguje? Ta Vaše chemie. Kyselina citronová, soda, ocet?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]