Nejste přihlášen/a.
Normální je to v případě, že byly použity slabé trámy.Řešil jsem kdysi něco podobného. Zespodu jsem strop zpevnil několika trámy 100/100, které jsem zasekal asi metr od sebe. Vysekal jsem kapsy asi 15cm na každé straně stěny (na jedné straně jsem udělal díru až do druhé místnosti, kvůli protažení trámů), na stropě jsem osekal maltu, v pruzích až na pevný strop a pak jsem vložil trámy a zaklínoval, aby dobře přilehly ke stropu.Nakonec jsem je zazdil a pak jsem na to dal sádrokarton. V místnosti je tak nový strop trochu snížený, ale nijak to nevadí. Při chůzi nahoře už se podlaha nehoupá. Ještě dodám, že trámy jsem umístil příčně, oproti stávajícím.
Je to jak délkou trámů, tak i šířkou a výškou trámu.
Trám dlouhý 6 metrů rozměru 35x30cm nerozhoupete.
Na chalupě se nám také strop zdál málo dimenzovaný,protože tam byla pouze půda,ignorovali jsme to.Trám 15x15 cm určitě nepruží,ale při malé rozteči(150 cm) pruží podlahová prkna.Podlahu jsme vyřešili roštěm z latí navýšku 5x3 cmNa to je položená kříšem 2x OSB deska.Nic už se neprohýbá ani nehoupá.Jen to vše musí být pěkně prošroubováno-.Pokud se někdy zdají trámy slabé,pak je ještě možná náprava po obou stranách ho zesílit coulovým prknem
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.