Zdravím Vás, mám dotaz ohledně stavby plotu ze ztraceného bednění - pro rychlou představu - 3 řady nad terenem, sloupky cca 1,8m (40/40) - mezi nimi 2,5m na drevene vyplne ... delka jen cca 10m ... pár plotů už jsem takto stavěl, pomahal kamaradum atd, a i zkusenejsi kamaradi pomohou mě, takze draty v betonu atd rozebirat nepotrebuji, problem mam ale v tom, ze soucasna hradba ktera stoji, stoji uz tak 50 let a padá.. proto potrebuji udelat novou, ale jde mi o zaklad - mohu pouzit stavajici zaklad? Je to tvrda smes “cementu” a kamení.. Ze bych to v par mistech navrtal a spojil... zaklad ma jen 16cm takze bych ho ze sve strany zahrady rozsiril na treba 25cm a dal tam trubky/jekly ... pokud to takto nelze, a je potreba stary zaklad vybourat a vyhrabat, musel bych rozebral chodnik a do toho se mi prave moc nechce.. dekuji ale za kazdy nazor a radu
Především musíte ověřit kvalitu základu, bez toho se nehnete z místa. Doufat, že je dobrý, je špatně.Hloubku základu u plotu bych viděl tak na 60 cm a min. na šířku lopaty. Pokud je vše ještě ve svahu, tak se musíte zabývat ještě bočním tlakem zeminy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.