Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodejní podmínky

Od: kesit odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

včera, 11.12. jsem byl při nákupech v obchodním centru Šantovka v Olomouci osloven prodavačkou stánku BONNE, která mě začala nabízet zboží, které zde prodávala Nechal jsem se ovlivnit povídáním a nákup jsem po delší době uskutečnil. Doma jse zjistil, že zboží vůbec nepotřebuji. Dnes jsem chtěl toto vrátit a současně vrátit i peníze, jedná se o 1500.-Kc, ale bylo mě sděleno, že zboží vrátit nemohu, pouze vyměnit. Protože si myslím, že na vrácení peněz mám nárok, obracím se s dotazem zda je tomu skutečně tak. Jednalo se o prodejní místo na chodbě obchodního centra, což si myslím, že není obvyklým prodejním místem. Děkuji za odpověď

František Musil, Olomouc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Za vlastní blbost se platí...proč kupuješ něco, co vůbec nepotřebuješ? Koupil jsi, zboží je v pořádku a nereklamuješ vadu, tak proč by ho měl prodávající brát zpět? Jeho povinnost to není a pokud by ho byl ochoten vzít zpět, byla by to jen jeho dobrá vůle. Ale proč by se měl okrádat o svůj výdělek? Příště až půjdeš na nákupy, tak si sebou k peněžence přiber i mozek, ten myslící je, jak vidíš, důležitý!

hodnocení

2x

Na vlastních chybách se učíme. Na chybách druhých děláme byznys. *hej*Nákup za 1.500 si hooodně dobře rozmyslím!

hodnocení

0x

Průměrný spotřebitel očekává, že se na festivalech, trzích, poutích a podobných akcích setká se stánky nabízejícími návštěvníkům nejrůznější suvenýry, tudíž asi nebude možností stánkového prodeje zaskočen...

Česká obchodní inspekce, orgán dozorující na dodržování právních předpisů na ochranu spotřebitele, v této věci zastává názor, že běžný stánkový prodej na festivalech, poutích a podobných akcích nespadá do režimu smluv uzavíraných mimo obvyklé obchodní prostory, tudíž nelze vrátit zboží do 14 dnů. Pro nás je relevantní to, že ve většině případů bude stánek naplňovat definici obvyklého obchodního prostoru a spotřebiteli nebude náležet více práv oproti běžnému prodeji v kamenné prodejně.

pravopropodnikatele.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]