Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžete mi někdo říct, co je zač tento nůž?

Od: johnyd97 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, rád bych se zeptal zda někdo něco nevíte o tomto noži?
Děkuji.

Můžete mi někdo říct, co je zač tento nůž?
Můžete mi někdo říct, co je zač tento nůž? #2
Můžete mi někdo říct, co je zač tento nůž? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě ještě zaujalo to vybrání s trnem na čepeli u rukojeti, kdyby někdo věděl praktické použití.

doplněno 12.12.20 20:39:

díky

berger*

" Na čepeli u rukojeti je vypracován půlkruhový výřez s trnem, kterému Gurkhové říkají "hinduistický symbol síly"a praktický význam má prý v boji pro zachycení protivníkovy zbraně nebo slouží pro lepší odtok krve."- ukradeno z Akademie AEGIS

Tak a teď si vyberte *nevi*:-D

Kukri by nejspíš nebyla tak mystická zbraň nebýt "Cho" - to je ta část u střenky, která má tvar kravských rohů. O původu a hlavně o účelu Cho se diskutuje dodnes. Někdo tvrdí, že když chce voják použít svou khukuri k jiným účelům než k boji, musí se o Cho poranit, aby "prolil krev". Další tvrdí, že je to hinduistický symbol pro posvátné krávy. Gurkhové zase říkají, že díky Cho vám kukri nevyklouzne z ruky, když sekáte hlavy nepřátel – odvádí krev pryč od střenky.

A další říka že "Cho" představuje v hinduismu významné spojení měsíce a slunce - symbolů Nepálu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]