Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dřeva se mi vleze na přívěsný vozík?

Od: petras* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den ,zítra mám jet pro dřevo přívěsným vozíkem které budu z volně položené hromady nakládat . Vozík má rozměr : Délka 2600mm a Šířka 1250mm. Chtěl bych ho naložit tak do 1 metru. Jak jsem vyhledal na internetu tak tak to budu nakládat jako ...prmr, prm, rm = 1m3 . Proto mám dotaz , kolik toho budu mít cca na vozíku? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pane Lorenc, uvezu to? Kolik má nosnost Váš vozík?

Uvezete, ale je to vo držku.

id
hodnocení

4x

2,6 x 1,25 x 1 = 3,25 m3

id

přepočítat si tu musíte sám, nevíme jaké dřevo budete převážet - bspholding.cz/...

Jedna věc je kolik se vejde, druhá věc nosnost vozíku. Při tomhle množství bych měl obavy z přetížení

Pokud to bude balsové dřevo, tak bych se přetížení nebál.

id
hodnocení

2x

Pánové, já mám dojem, že tazateli nejde o váhu - nosnost ,ale o množství dřeva, které odebere a musí zaplatit. Třeba se pletu.

hodnocení

1x

Každý člověk má doma osobní váhu. Takže si zítra do auta nalož taky váhu a zvaž třeba prvních deset polen.

Pak si můžeš vypočítat kolik asi váží jedno poleno a potom dokážeš spočítat i to, kolik se ti polen vejde na vozík, abys přitom nepřekročil nosnost vozíku.

hodnocení

1x
Kubík tvrdého může mít tunu. Kubík smrkového kolem 700kg vyschlé zpuchřelé soušky budou mít o trochu míň. Víc k výpočtu nepotřebujete a nosnost vašeho vozíku ani povolenou zátěž vašeho auta na kouli neznáme. To máte v techničáku.
jendad

Suchý smrk je velice lehký . Změřil jsem si kdysi krabici a vypočetl objem . Narovnal jsem tam smrkové hranoly (vysušené) a zvážil . Objemově mě to vyšlo na cca 400kg /m3 . To je ale plná kostka bez mezer. Proto se počítá 1m3 plného dřeva jako 1,4 rovnaného metru (s mezerami) . Další věc je čerstvé dřevo (zelené) . To muže vážit klidně dvakrát tolik.

hodnocení

0x

Viděl jsem něco podobnýho připojený i za Felicií. To není úplně nejvhodnější kombinace.

makk
hodnocení

0x

Objem kvádru je a x b x c. Předpokládám, že to jsou metry, takže 1x2,6x0,5=1,3m3 úplně pohodlně. Předpokládám výšku postranic kolem 0,5m a že to nebudeš nakládat nad ně. Pokud je to klasický vozejk do 750kg tak si myslím, že ten 1,3m3 bude hmotnostně ažaž (záleží, co je to za dřevo).

asd1
hodnocení

0x

Legálně - budeš nejspíš omezený kilama, záleží na dřevě hlavně suchý/ mokrý; smrk/ dub.. Hmotnosti najdeš v lesnických tabulkách.

V praxi místní v podobným vozejku běžně vozí 2 prm čerstvýho dřeva, tj. ca 1,5 m3 (kubíku tj. čistě dřevo bez vzduchu). Zvýšený čela klackama a stažený 2 ks kurtnama...

A 2600 bych tipnul že to bude i s ojí, takže malý vozík a tam 2 prm moc nedáš.. jeden ano, ten se vejde i do pidi Yachtu (nebo jak se ty samovýroby s mini kolečkama jmenujou)

jenda2*
hodnocení

0x
Prepocitava se to na prostorovy metr. Korba s danymi rozmery ma nejaky objem a tabulky drevin zase hmotnost prostoroveho metru, popr. sypaneho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]