Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci pověsit televizi na zeď na, bohužel byt má všechny stěny obehnány sádrokartonem, kdy mezera mezi zdí (pravděpodobně pórobeton, drolí se jen do něj dloubnu šroubovákem) a kartonem je zhruba 6cm.
Držák na TV je výklopný se širokou základnou, TV má 30 Kg.
Můj aktuální plán jsou 4 - 6 Fischer kotev do pórobetonu s M8 závitovou tyčí + Fischer Hmoždinky do sádrokartonu.
1. tyče projdou hmoždinkou do sádroše (tím budou bezpečně opřené v sádroši)
2. tyče a hmoždinky budou zvlášť jen pro můj klid duše
Hádám, že 1. je asi nejlepší řešení.
Vzheldem k tomu, že karton je takto předsazený před zdivem, nemohu použít chemickou kotvu - nelze vykroužit prostor pro ní.
Díky všem za rady
Najdi profil ve zdi pak druhej (62,5cm vedle) na ten přivrtej desku nějakého dekoru a na tu desku pak přivrtej držák...vše obyč vruty...
do sádroše by ten drřák měl mít nejméně 2x4 šrouby nebo více, kolik máte vy? 2řady po 4 nebo dkonce 8 , to si nejsem jist.. co takhle foto?
nebylo by řešení koupit 2 hliníkové profily Jackel 20x20 , ty postavit na zen a uchytiti k sádrošu a na to teprve ten džák?
Váha by šla do podlahy...
Upřímě se mi nechce řezat do sádroše. Proto to řešení skrz ukotevní do betonu a tyče provést skrz hmoždinky jen jako bod ve kterém budou držet v sádroši.
Držák je tento.
Osobně bych to pověsil na 8-10 kovových rozvíracích hmoždinek, a tu vaší lehkou televizi to musí udržet. Když najdete silným magnetem profil, klidně to šroubněte i do profilu. Váš držák má mnoho dírek na vhodné držení.
Hledám řešení, které vydrží i do budoucna a nebudu se bát, že když se někdo o televizi opře a vylomí jí, nemluvě o tom, že sádroš by mohl ztratit celkem pevnost při použití tolika bodů uchycení (odstup by měl být aspoň 15cm!).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.