Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapínání a vypínání led pásku, plynule místo skokem

Od: radtt odpovědí: 8 změna:

Prosím vás, existují zdroje nebo nějaké zapojení pro led pásky, aby náběh světla nebyl rychlý, prakticky okamžitý z 0 na 100%, ale byl náběh trval třeba půl sekundy? Třeba jako rozsvěcování a zhášení halogenových žárovek.

Mě to vždycky "praští" do očí.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co treba stmivac led pasku. toplux.cz/... a otocny toplux.cz/...

radtt
hodnocení

Děkuji za odpověď. Díval jsem se na ně, ale myslím že tyhle jsou dobré třeba do obývacího pokoje kdo si chce regulovat intenzitu svitu.

Chci nainstalovat led pásek v profilu na chodbu, světlo je ovládané z 5 ti míst. (vypínače šestky a sedmičky)

A chci jen efekt aby při rožnutí světla, led pásek najel na intenzitu světla plynule 0-10-20-30-40-50-60-70-80-90-100% během řekněmě půl sekundy.

Místo klasického skoku z 0 na 100% po stisknutí vypínače.

hodnocení

2x

Doma mám v obýváku dotykový stmívač

t-led.cz/...

stačí sáhnout na Al lištu a rozsvítí se to plynule, pak jsem pro děti koupil tento typ

t-led.cz/...

ten má i DO a je vhodnější pro delší pásky

radtt
hodnocení

Děkuji za odpověď. Procházel jsem to a myslím, že minimálně ten RF11 by snad měl být to co hledám.

Cituije ze stránek: "Tento ovladač má při zapnutí a vypnutí náběh - rychlé ale pozvolné rozsvícení či vypnutí."

t-led.cz/...

Seznámím se s tím víc, děkuji!

Ano, rovněž příjemná je funkce zpožděného vypnutí - dole na DO jsou tři tlačítka, která zhasnou se zpožděním myslím 10 - 30 - 60 sekund, takže je pak ještě dost času např odejít z místnosti, pak to teprve samo zhasne.

peter*
hodnocení

0x

Mozno Cinan na Ali nieco take predava, ked nie, da sa nieco zbastlit s kondenzatorom, mosfetom a par odpormi alebo s nejakym malym jednocipom a mosfetom. Sucasne zapojenie je ake? Spinac na primare zdroja, na vystupe zdroja 12V jednosmernych, na tom je pasik?

hodnocení

0x
Napájecí zdroj s omezením výstupního proudu a k němu paralerně připojit kondenzátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]