Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení koupelného žebříku aniž bych vrtal do zdi?

Od: petera* odpovědí: 15 změna:

Prosím o radu - mám vyhlédnutý koupelnový žebřík se zrcadlem, jež váží cca 70 Kg, a jeho zavěšení na tenkou příčku není možné (konzultováno). Přizdění z druhé strany možné není, a samotná koupelna je už obložená.

V zásadě bych potřeboval váhu žebříku přenést na podlahu, ale netuším co by bylo nejvhodnější. Přizdívka ze strany koupelny a její obložení je krajní varianta (a musel by se prodloužít výstup trubek topení ze zdí). Napadlo mě i nechat si vyrobit nějaký svařovaný rám, který by stál na podlaze, ale nevím...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Misto ramu pouze dve elegantni male nozicky a k pricce ukotvit pouze pro stabilitu.

Pokud za to hodlate rumplovat a pricka by to neunesla, pak dve nerez trubky ukotvene od podlahy po strop a zebrik na ne.

petera*
Sakra, to není špatný nápad a asi to nebude tak drahé! Strop má dvě celé metrů a nahoře je sádrokarton, ale to by snad nějak mělo jít. Děkuji!

hodnocení

1x

Vyrábí se i koupelnové žebříko "do prostoru", ale vždy je alespoň jedna strana chycena do zdi (což je logické). Nicméně potom by na zdi nevysela celá váha, ale jen by o ní byl žebřík stabilizován..

petera*
Mohl bych poprosit o odkaz nebo více informací? Nepodařilo se mi ho najít, i když můj problém se stejně týká specifického žebříku se zrcadlem

Např.:

estav.cz/...

e-koupelna.eu/...

A mnoho jiných...

re4zon
hodnocení

0x
Svarovany ram by sel, ale v nerezu bude pekne drahy a nejspis to bude hrozna opicarna. Kdyby sel aspon ukotvit do stropu proti skaceni, nemusel by mit na zemi tak velkou platli a mohl by byt subtilnejsi.

hodnocení

0x

Nezbyva nez vrtat. Provrtat skrz pricku a z druhe strany zapustit pod omitku a zapravit. Bude to nejlevnejsi a nejrychlejsi reseni. Pricka by musela byt z papiru, aby neunesla 70kg.

krtek6

Taky se mi to nějak nezdá...aj kdyby to byla 10cm ytong tak kus váží 10kg což na m2 je 8ks čili 80kg...

petera*

@krtek6: Je to Ytong 7.5 cm, navíc vodorovně přerušený vedením. Prý by to "asi" unesl. Ale to riskovat nechci..

111®
hodnocení

0x

zbytečná obava, mě visel na duté kance celý vrch kuchyně a to byla ještě zeslabena po celé délce trubkama teplé a studení vody, na druhé duté kantce 120l bojler, tan byl chycen zkrz..tak bych žebřík moc neřešil..

berger*

Souhlasím,také bych se toho nebál. Mmchdm,stavba pana tazatele mě začíná zajímat,zdá se mi to anebo tam je docela dost problémů?

111®

tazatel nebude moc praktický, kdyby byl zjistil by si nosnost zdiva a měl by vystaráno..když tam narve kovou hmoždinku, může se pověsit i sám...

berger*

111,nenavádějte ho...*smich*. Zdá se mi,že má docela hlavu v pejru...:(

111®

škoda že to nejde obodovat--*zed*

peter*
hodnocení

0x

Ako vidim, stavaju kdejaki fuseri : jedna otazka = tmelenie okraja sadrokartonu akrylom, druha, tretia, stvrta = tenka priecka prerezana vodorovne napoly rurami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]