Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nános buben

Od: plush* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, čistil jsem pračku, půl hrnku sody bika a 3 hrnky octa. Po dojetí cyklu tam na bubnu zvenku pouze zůstal černý nános, spíš mě to pripadne prach od uhlíků. Nemáte někdo zkušenosti?
Nános buben
Nános buben #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkušenosti určitě mám. Pračku jsem měl už mnohokrát rozmontovanou. Prach z uhlíků se může dostat možná pod pračku, ale rozhodně ne do prostoru kde se točí buben a pere prádlo.

A píšeš že je to černá z vnější strany bubnu. Takže vypni pračku z elektriky, vem čistící prostředěk a nějaký kartáč a buden z vnější strany očisti. Po čistění buben opláchni a nech pračku odčerpat vodu. Na následující praní dej do pračky nějaké pracovní oblečení (které pokud se nějak zabarví, tak to nebude vadit) a nech projet program. Pak znovu prohlídni buden z vnější strany.

Může to být cokoliv, co je usazené v prostoru tělesa na ohřev vody. Když jsi to tím čističem rozpustil, tak to asi plave na hladině vody a ulpívá na vnější straně bubnu. Vnitřní plochy bubnu jsou vyleštěné od prádla a na tak hladké ploše se ta nečistota neudrží.

plush*
Díky moc, vnitřek je čistý ja to projel na prázdno, není tam nic vůbec.
Zkusím rozdělak kryt a mrknu se.
Povrch je v pořádku, jen to setřu a je krásně lesklý...
Asi ta soda rozpustila co mohla
Za ty 3 roky to chtělo.
Dotaz: jak to nechám odčerpat? Můžu program na 30 s prostředkem na praní?

111®
hodnocení

0x

mám podezření že chemicky zareagoval povrch bubnu s přísadami...

doplněno 09.12.20 08:18:

takhle by mohl zareagovat nikl..

hodnocení

0x

Jak už je tady napsáno, jedno je jisté - prach z uhlíků to není v žádném případě ( jak by se do toho bubnu dostal?). Spíš mě napadá, jestli to prostě není normální usazená nečistota z prádla. Vodní kámen odstranil ocet a soda, nevím, jestli zvládnou usazeniny od nečistot, spíš ne. Já to řeším tak, že krom prostředku na odstranění vodního kamene tam dám ještě jednu tabletu do myčky, dám program s teplotou aspoň 70 st. a pračka je pak jak nová.

Nebo opravdu zareagoval povrch bubnu s tou chemií...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]