Nejste přihlášen/a.
Zkušenosti určitě mám. Pračku jsem měl už mnohokrát rozmontovanou. Prach z uhlíků se může dostat možná pod pračku, ale rozhodně ne do prostoru kde se točí buben a pere prádlo.
A píšeš že je to černá z vnější strany bubnu. Takže vypni pračku z elektriky, vem čistící prostředěk a nějaký kartáč a buden z vnější strany očisti. Po čistění buben opláchni a nech pračku odčerpat vodu. Na následující praní dej do pračky nějaké pracovní oblečení (které pokud se nějak zabarví, tak to nebude vadit) a nech projet program. Pak znovu prohlídni buden z vnější strany.
Může to být cokoliv, co je usazené v prostoru tělesa na ohřev vody. Když jsi to tím čističem rozpustil, tak to asi plave na hladině vody a ulpívá na vnější straně bubnu. Vnitřní plochy bubnu jsou vyleštěné od prádla a na tak hladké ploše se ta nečistota neudrží.
mám podezření že chemicky zareagoval povrch bubnu s přísadami...
takhle by mohl zareagovat nikl..
Jak už je tady napsáno, jedno je jisté - prach z uhlíků to není v žádném případě ( jak by se do toho bubnu dostal?). Spíš mě napadá, jestli to prostě není normální usazená nečistota z prádla. Vodní kámen odstranil ocet a soda, nevím, jestli zvládnou usazeniny od nečistot, spíš ne. Já to řeším tak, že krom prostředku na odstranění vodního kamene tam dám ještě jednu tabletu do myčky, dám program s teplotou aspoň 70 st. a pračka je pak jak nová.
Nebo opravdu zareagoval povrch bubnu s tou chemií...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.