Nejste přihlášen/a.
Panelák 50 let starý, v místnosti 4x4 m původní parkety, vrstvení: zásyp, obyčejný térák, 2 cm hobra, parkety. Na nich celoplošný koberec. Parkety jsou ve dvou místech mírně, jen nepatrně, prošláplé, na ploše o průměru asi 0,5 m. Bez rozebírání podlahy mám v úmyslu na parkety položit mirelon a na to OSB desky asi 15 mm nebo z jiného materiálu /možnosti na trhu jsou/. Vzhled neřeším, na to přijde zpět opět celoplošný koberec. Zajímá mě názor těch, kteří o tom něco vědí. Děkuji!
S parketama jsem nikdy nedělal. S dřevěnou nebo lamino podlahou ano. Základ je rovný podklad. Absolutně. Lze srovnat speciálními nivelačnímy maltami. Jsou drahé jak prase, ale budete spokojený. Mirolon je o izolaci. V paneláku bych raději použil takové zelené čtvercové izolační desky (nevím jak se to jmenuje). Jsou tuším z nějakého lisovaného papíru. Lépe izolují hluk než Mirolon. Mám je v obýváku. Mirolon mám v ostatních pokojích a cítím rozdíl. Nechal bych si ale poradit s OSB deskou, jestli není lepší silnější deska než 15 mm. Koberec to pak přikreje.
Mate dve moznosti : spravit to poriadne alebo to nejako spackat, aby to bolo cim skor. Podla vsetkeho mate pod hobrou skvarovy zasyp. Navrhujem vsetko von, az po holy stropny panel, namiesto zasypu polystyren, pripadne novy zasyp Cemwin alebo Liapor, potom navzajom kolme dve OSB dosky pero-drazka lepene na seba alebo Rigidur dosky. Elektroinstalaciu si mozete prerobit tiez a natahat nove kable v podlahe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.