Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnce k indukční desce

Od: macek71® odpovědí: 31 změna:

Dobrý den,namontovat jsem indukční desku a chtěl bych manželce koupit nějaké hrnce + pánev.Poprosil bych ,kdo toto řešil o tip .Nejlépe snad nějakou sadu ,aspoň 3 hrnce + panev tak do 3000 Kč.Možná s tou cenou jsem naivní,tak se předem omlouvám.Vůbec tomu nerozumím. Máme doma pár starších hrnců,které fungují,ale například hrnec myslím z Pepca funguje,ale litr vody tam ohřívám půl hodiny.Proto bych poprosil o tip,který máte vyzkoušený.Předem děkuji

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nezlobte se na mne,ale hrnec z Pepca?Ta indukce si snad zaslouži neco lepsiho.A hlavne to dno musi byt rovne .

hodnocení

možná jsem to špatně napsal.Indukci mám pár dní. Zkoušel jsem,který hrnec na tom funguje.Kdysi ,před roje, jsem koupil v Pepča hrnec na takové malé. věci.Ted jsem jej zkoušel na indukci.Funguje,ale ten přenos tepla je u tohoto hrnce fakt špatný. Proto jsem zde napsal tento dotaz,že staré hrnce vyhodím a chci koupit nové.Proto vzniklo toto téma.

Dno rovné být nemusí. Vlny vzduchem projdou v pohodě.

Tak bylo myšleno nekupovat levný aušus, co se kolébá na desce, nebo je prohnutý.

111®
hodnocení

1x

chce to hrnce se silnějším dnem v němž je uloženo železo, nebo zkus staré smalt hrnce, ale rovné dno je základ pro to aby bylo co nejvéce plochy v blízkosti indukční cívky. S mezerou klesá rychle účinnost..litinu jsem nezkoušel..

Litina je perfektní.

liska5
hodnocení

1x

Na indukci vařím přes pět let. A i když mám nejvíc nádobí zn.Tescoma a Banquet, tak nedám dopustit na černé litinové nádobí s tmavomodrým smaltem uvnitř a několik kusů od Zeptera..

Jinak se dá přikoupit taková adaptér - placka, která umožní vařit na indukci ve všem tom, co na ni jinak nelze použít. Třeba na starší zavařovací hrnec.

senior

Jestli to je nádobí od Sfinxu - Belis? tak s ním mám problém, vaří se v něm dobře, ale pokličky, které přesahují, pouštějí během vaření kapičky vody, takže zvolit raději lepší provedení, pokličky dovnitř, aby pára /zkapalněná/ kapala do hrnce a ne na plotýnku. I při stupni 1 na indukci se tohle bohužel děje, ale mám starší indukci, třeba ta novější to už nebude dělat, takový ten klokot a nic a to v opakujících se intervalech. Plynový sporák vaří rovnoměrněji a pomalilinku.

asd1

To je o regulaci výkonu, "laciný šunt" neumí výkon měnit, tak to řeší střídáním plného výkonu a pauzy.

Ty laciný hrnce co blbě vaří - tam to bude uvnitř tenký ocelový plíšek bez celoplošného kontaktu s dnem = špatný přenos tepla od ohřívaného plíšku dovnitř hrnce = plíšek rozžhavený do ruda, ale do hrnce jde málo tepla..

Výborně fungují staré jednoduché plecháče nebo litina... Nádobí - chce to najít slušné za rozumnou cenu, i drahý hrnec může být "laciný šunt" a naopak levný hrnec může být dobrý...

hodnocení

0x

Mužete koupit sadu nebo i jednotlive,vemte sebou do obchodu magnet,jestli je dno magneticke je tento hrnec-panev vhodna na indukci,jinak byva takova znacka-spiralka-to jsou vhodne i pro indukci.

hodnocení

jak jsem psal.Mam takový menší hrnec z Pepca ,je magnetický a je to tragédie .Takže není hrnec,jako hrnec.A aby jela indučka na 100% a voda se vařila za 10 minut.to také nechci.Proto jsem prosil o tip,jak je kdo spokojen s nějakým nadobim

senior
hodnocení

0x

Podívejte se na dno té sady hrnců a když tam uvidíte symbol indukce, což už je víceméně na každém nádobí, tak je to to pravé.

Jsou to vlastně malá, psací el.;)

Najdete si to na gogoglu.

Určitě takovou sadu budou mít v Tescomě, nebo značka Kolimax.

Pánev mám extra z Globusu, venek nerez, vnitřek je černý, už mám druhou, nebo třetí za ty roky.

U sady se rozhodnout, jestli venkovní povrch nerez, je to únavné to pořád čistit /mě tedy ty kapičky vadí/, ale je to o zvyku, já mám času dost.

Pepco je moc levné, oblečení pro děti ano, ale pro domácí potřeby bych sáhla opravdu jinam.

---------------------

Vybírejte z internetu, zadejte si sada hrnců na indukci a potom se na ni jděte podívat do obchodu. je dobré vše vidět naživo.

hodnocení

0x
Kakýkoliv magnetický, ale dnes už je většina nádobí přímo na indukce přizpůsobena a patřičně označena. Poznáte podle toho, že je na něm logo indukce (taková spirálka). To vám dá jistotu, že teplo se bude indukovat optimálně. Jinak skvělé jsou ty české litinové(černý s modrým vnitřkem) Výborné zkušenosti mám s ikea nádobím, ale dobře slouží taky obyč kaufland. Hkavně vybírat se zesíleným dnem, magnetický plecháček s 1mm dnem bude jen k vzteku, ikdyž bude funkční.

Magnetický být nemusí, na moderních indukcích lze používat i nemagnetický nerez. Ale s magnetem je to jistota.

hodnocení

na vysvětlenou.Já si umím najít symbol,který označuje,že nádobí je vhodné na indukční desku.Chápu princip indukce,že nádobí musí být kovové atp. Spíše jsem měl na mysli,že mi někdo doporučí, co má doma a s je s tím spokojen.Například : mám nádobí s Ikei ( přesně tip) a jsem s tím spokojen. Nebo tyto hrnce ( google.com/.... ) , jsou skvělé.Já nemám problém koupit kvalitní hrnce,za větší částku peněz .Nechci vyslovit 3-4 tisíce a nodobí bude na nic. Proto jsem prosil o přesný tip,který je prověřených. Nejvíce se na metu pohybují v žebříčcích tescoma prezident,nebo ultimats. Dost mě zaujala ta Ikea,protože tento obchod mám rád

re4zon
hodnocení

0x
Jestli chcete opravdu kvalitni, tak se podivejte na WMF. Radu si vyberte podle rozpoctu, jsou od 3 az do 30 tisic za sadu. Tohle je kvalitni nadobi nesrovnatelne s jakoukoliv tescomou a podobnymi. Ja mam radu Merano uz nekolik let, koupene v Nemecku v akci za 100E, tedy polovinu bezne ceny a nemuzu si je vynachvalit. A podobnou sluzbu mi dela sada z Makra za 1200, jen se vice pripaluji, takze je pouzivam spis na vareni ve vode, od gulase se to musi drhnout. WMF ne, staci setrit. Pripadne Zwilling bude stejne kvalitni.
hodnocení

Děkuji za tip.

hodnocení

0x

Ja osobne mam SILIT soupravu za 500 eček.

hodnocení

0x

Já mám německé titanové nádobí od značky AMT. Je drahé, ale je to špica. Rychle vaří. Nic se v něm nepřipálí. Údržba je jednoduchá, jen vodou a houbičkou vytřít. Sice nevím jestli by se dalo dát do myčky, ale myslím, že není potřeba, stačí jen opláchnout. Asi toto. zgastro.cz/...

asd1

Akorát ty jsou hliníkové *smich* Aneb je to klasický ešus s "povlakem s příměsí titanu"

To není lehké hliníkové nádobí ale těžké litinové s titanovým povlakem.

asd1

Jsem kouknul na jeden z hrnců v odkazu a ten byl hliník... Ovšem to tvoje taky není titan, ale litina s povlakem titan obsahujícím.. Aneb klamavá reklama "titanový hrnec" a ono jen povlak a ještě Ti. jen jedna ze složek...

Titan je materiál velmi nepříjemný z hlediska zpracování. Hrnce z něj by měly kosmickou cenu.

asd1

Zas tak vysokou ne - v Rusku nevěděli co s nim tak dělali i krumpáče (akorát byly na kopání moc lehký *smich*

Ale jde o to, že když rodejce uvádí "titanový hrnec" tak by z titanu měl být. A ne hliníkový/ litinový s povlakem jako ty z odkazu..

hodnocení

0x
Vemte magnet, na těch hrncích co bude dobře držet ty můžete používat na indukci.

vaclav*
hodnocení

0x
Hliníkové nádobí musí být s ocelovým dnem uvnitř. Hrnec musí být vhodný pro indukci.
Je většinou vyznačeno na obalu, že je vhodné i pro indukci.
Zeptejte se prodavače na vhodné nádobí.

No, ono to železo nemůže být uvnitř, ale na povrchu (zdola). Tefal má v řadě pro indukci na dno nalisovaný děrovaný ocelový plech.

hodnocení

0x
My máme Zepter. Starou sadu už 30 let,ale ta ještě nejde na indukci- pouze s deskou to funguje. Uvaří vodu o něco pomaleji než novější Zepter sada, kterou jsme koupili asi před 14 lety. Ale rozhodně se nevejdete do 3000 kč. My vaříme v Zepteru v podstatě od mého narození, nedám na něj dopustit *smich*

Máte Zepter z hliníku nebo mědi?

asd1

Zepter je obyčejný nerez se sendvičovým dnem jako dělá dalších 50 výrobců, jen se zlatýma ušima (plastovýma) a teploměrem v držátku poklice (který se rád rozpadává). Není to úplný šrot, ale ani nic extra za co by se vyplatilo dát víc než ca 5k za komplet sadu - větší hodnotu to nemá,.

Máme tyto, viz příloha. Jen ještě s jinými madly. Jasně, já netvrdím, že je to skvělý nákup za skvělou cenu. Ale bývalo nás doma mnoho a maminka chodila do práce. Vždy vydrželo jídlo teplé, než jsme se vrátili všichni domů. Já sama jsem schopná uvařit v čemkoli,ale vlastní sadu jsem tehdy dostala darem. Hrnce jsou v podstatě nesmrtelné, vzhledem ke každodennímu používání a metodám vaření mého tatínka. Přežili vše a i po 30 letech jsou jako nové. A hodně jsme je využivali když jsme jezdili na dovolenou do ciziny,maminka navarila kotel guláše, hodila hrnec do auta,pak jsme někde zastavili na jídlo a guláš byl pořád parádně teplý. Dnes už je naprosta klasika, že hrnce do sebe zapadají a zabírají málo místa. Nic se mi v nich nikdy nepřipalilo ..prostě mám Zepter ráda *smich*
Hrnce k indukční desce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]