Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,namontovat jsem indukční desku a chtěl bych manželce koupit nějaké hrnce + pánev.Poprosil bych ,kdo toto řešil o tip .Nejlépe snad nějakou sadu ,aspoň 3 hrnce + panev tak do 3000 Kč.Možná s tou cenou jsem naivní,tak se předem omlouvám.Vůbec tomu nerozumím. Máme doma pár starších hrnců,které fungují,ale například hrnec myslím z Pepca funguje,ale litr vody tam ohřívám půl hodiny.Proto bych poprosil o tip,který máte vyzkoušený.Předem děkuji
Nezlobte se na mne,ale hrnec z Pepca?Ta indukce si snad zaslouži neco lepsiho.A hlavne to dno musi byt rovne .
možná jsem to špatně napsal.Indukci mám pár dní. Zkoušel jsem,který hrnec na tom funguje.Kdysi ,před roje, jsem koupil v Pepča hrnec na takové malé. věci.Ted jsem jej zkoušel na indukci.Funguje,ale ten přenos tepla je u tohoto hrnce fakt špatný. Proto jsem zde napsal tento dotaz,že staré hrnce vyhodím a chci koupit nové.Proto vzniklo toto téma.
chce to hrnce se silnějším dnem v němž je uloženo železo, nebo zkus staré smalt hrnce, ale rovné dno je základ pro to aby bylo co nejvéce plochy v blízkosti indukční cívky. S mezerou klesá rychle účinnost..litinu jsem nezkoušel..
Na indukci vařím přes pět let. A i když mám nejvíc nádobí zn.Tescoma a Banquet, tak nedám dopustit na černé litinové nádobí s tmavomodrým smaltem uvnitř a několik kusů od Zeptera..
Jinak se dá přikoupit taková adaptér - placka, která umožní vařit na indukci ve všem tom, co na ni jinak nelze použít. Třeba na starší zavařovací hrnec.
Jestli to je nádobí od Sfinxu - Belis? tak s ním mám problém, vaří se v něm dobře, ale pokličky, které přesahují, pouštějí během vaření kapičky vody, takže zvolit raději lepší provedení, pokličky dovnitř, aby pára /zkapalněná/ kapala do hrnce a ne na plotýnku. I při stupni 1 na indukci se tohle bohužel děje, ale mám starší indukci, třeba ta novější to už nebude dělat, takový ten klokot a nic a to v opakujících se intervalech. Plynový sporák vaří rovnoměrněji a pomalilinku.
To je o regulaci výkonu, "laciný šunt" neumí výkon měnit, tak to řeší střídáním plného výkonu a pauzy.
Ty laciný hrnce co blbě vaří - tam to bude uvnitř tenký ocelový plíšek bez celoplošného kontaktu s dnem = špatný přenos tepla od ohřívaného plíšku dovnitř hrnce = plíšek rozžhavený do ruda, ale do hrnce jde málo tepla..
Výborně fungují staré jednoduché plecháče nebo litina... Nádobí - chce to najít slušné za rozumnou cenu, i drahý hrnec může být "laciný šunt" a naopak levný hrnec může být dobrý...
Mužete koupit sadu nebo i jednotlive,vemte sebou do obchodu magnet,jestli je dno magneticke je tento hrnec-panev vhodna na indukci,jinak byva takova znacka-spiralka-to jsou vhodne i pro indukci.
Podívejte se na dno té sady hrnců a když tam uvidíte symbol indukce, což už je víceméně na každém nádobí, tak je to to pravé.
Jsou to vlastně malá, psací el.
Najdete si to na gogoglu.
Určitě takovou sadu budou mít v Tescomě, nebo značka Kolimax.
Pánev mám extra z Globusu, venek nerez, vnitřek je černý, už mám druhou, nebo třetí za ty roky.
U sady se rozhodnout, jestli venkovní povrch nerez, je to únavné to pořád čistit /mě tedy ty kapičky vadí/, ale je to o zvyku, já mám času dost.
Pepco je moc levné, oblečení pro děti ano, ale pro domácí potřeby bych sáhla opravdu jinam.
---------------------
Vybírejte z internetu, zadejte si sada hrnců na indukci a potom se na ni jděte podívat do obchodu. je dobré vše vidět naživo.
na vysvětlenou.Já si umím najít symbol,který označuje,že nádobí je vhodné na indukční desku.Chápu princip indukce,že nádobí musí být kovové atp. Spíše jsem měl na mysli,že mi někdo doporučí, co má doma a s je s tím spokojen.Například : mám nádobí s Ikei ( přesně tip) a jsem s tím spokojen. Nebo tyto hrnce ( google.com/.... ) , jsou skvělé.Já nemám problém koupit kvalitní hrnce,za větší částku peněz .Nechci vyslovit 3-4 tisíce a nodobí bude na nic. Proto jsem prosil o přesný tip,který je prověřených. Nejvíce se na metu pohybují v žebříčcích tescoma prezident,nebo ultimats. Dost mě zaujala ta Ikea,protože tento obchod mám rád
Já mám německé titanové nádobí od značky AMT. Je drahé, ale je to špica. Rychle vaří. Nic se v něm nepřipálí. Údržba je jednoduchá, jen vodou a houbičkou vytřít. Sice nevím jestli by se dalo dát do myčky, ale myslím, že není potřeba, stačí jen opláchnout. Asi toto. zgastro.cz/...
Jsem kouknul na jeden z hrnců v odkazu a ten byl hliník... Ovšem to tvoje taky není titan, ale litina s povlakem titan obsahujícím.. Aneb klamavá reklama "titanový hrnec" a ono jen povlak a ještě Ti. jen jedna ze složek...
No, ono to železo nemůže být uvnitř, ale na povrchu (zdola). Tefal má v řadě pro indukci na dno nalisovaný děrovaný ocelový plech.
Zepter je obyčejný nerez se sendvičovým dnem jako dělá dalších 50 výrobců, jen se zlatýma ušima (plastovýma) a teploměrem v držátku poklice (který se rád rozpadává). Není to úplný šrot, ale ani nic extra za co by se vyplatilo dát víc než ca 5k za komplet sadu - větší hodnotu to nemá,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.