Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářečku na auto

Od: mirra odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
jsem domácí kutil a chtěl bych si koupit svátečku, která by byla použitelná na občasné zavaření výfuku a drobností na autě.
Nejspíš budu potřebovat COčko?
Klidně mi bude stačit i něco z druhé ruky.
S čím máte prosím zkušenost na takové to občasné domácí kutění?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Céóčko, nebo kdo má možnost, tak autogen. Jinak pro ostatní (hrubší) práce používám trafosvářečku.

hodnocení

0x
Vejfuk vařim na poklid elektrikou mam invertor
Pokud nemaš v planu delat karosařinu tak je cočko skoro zbytečný
mirra
hodnocení

Invertorem by šel zavařit výfuk i případně plech co je na výfuku?
Pokud maš dobrou svařečku trpělivost a šikovny ruce tak jo
Nesmí to bejt samozřejmě schnilej papír
mirra
hodnocení

Co je to dobrá svářečka, za kolik se dá sehnat nějaký rozumný investor i starší?
To COčko je hlavně na tenké plechy jinak nemá využití?
Cočkem zavařIš kde co i schnilotinu akorat je takovy neskladny pod auto pokud neni vyložene na zvedaku se nevejdeš
Ja mám invertor co stal kdysy 13000kč
Bratr ma nákej omikron za 6500kč a taky mi to snim šlo
Pokud nekoupiš nákej neznačkovej či čínskej šajz tak by to mělo jit
Jinak časem přídeš na to že plátovat schnilí vejfuky je škoda práce a ztráta času *smich*

makk
hodnocení

0x

Na ten výfuk má COčko nevýhodu v tom, že se s ním musí vařit čistý kov. Elektrodou jde jít klidně do rzi, ale COčkem ne. Takže výfuk ne, že by nešel (několikrát jsem to dělal), ale musí se do zdravého a čistého materiálu.

mirra
hodnocení

Chápu že shnilý už asi nemá cenu opravovat, ale někdy i nový výfuk nesedí a musí se používat i svářečka aby se dopasoval?
Co taková ta svářečka co nahrazuje COčko co má trubičkový drát? U takových nemáte zkušenost?

Trubičkovým drôtom je to ako zváranie elektrodou.

hodnocení

0x

Staršie bazárové CO sú v drvivej väčšine poctivé zváračky s medeným trafom,no aj váha je poctivo poriadna.Ak chcete CO na malé kutenie,tak si kupte invektorové CO na jednú fázu domáceho výrobcu.

eshop.omc.cz/...

Pre zváranie elektrodou invertor. Napr. aj s TIGom.

eshop.omc.cz/...

Čo sa týka CO zváračky len na trubičkový drôt sa veľkým oblúkom vyhnite.

mirra
hodnocení

Dobrý den,
potřebuji vařit i tenké plechy na výfuku.
Jaké parametry by měla mít svářečka? A opravdu svařovat trubičkovým drátem není vhodné?
Prý je to stejné jak s COčkem, kdy se vytvoří ochranná atmosféra.
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]