Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokarton strop v koupelně

Od: oto000® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chci se zeptat budu dělat v koupelně strop mám již navrtané profily CD,UD mezi mám nalepen polystyren na profil budu lepit parozábranu ,a já se ptám sadrokarton desky ,navrtám a mám je dát uplně ke zdi nebo tám mám nechat nějakou mezeru (dilataci)na spárovací tmel někdo tám dává i pásku proti praskání někdo ne?

Děkuji za info

Foto

Sadrokarton strop v koupelně

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Aby nic nepraskalo, používá se fígl. Po obvodě se nalepí obyčejná kancelářská průhledná páska. k ní se dorazí sádrokarton a dotmelí Uniflotem. Pak se páska odřízne a jen přemaluje. Žádné tmelení akrylem! V místě , kde je páska se časem vytvoří mikrotrhlina okem nepozorovatelná!

krtek6

tak nějak...nemusí být ani uniflot...v Prodomě prodávaj takovej malej pytlík na to..značku nevím...zelení barva... 100,- a udělal jsem s tím celej byt a ještě zbylo

nebo

rokoplast 5 kg pyt. -tmel na sádrokar

CE 78 PATE 5kg, základní i finální tmel 2v1 s použitím bandáže

CE 86 EXPRESS 5kg základní tmel BEZ použití bandáže

tmel fugenspachtel

FUGENFULLER LEICHT 25 kg - výplňový sádrový tmel

a mnoho jiných, dle zvyku každého sádrokartonáře...

peter*
hodnocení

1x

Akryl = caste, ale prasacke riesenie. Sedlacina. Stiahnite si od Rigipsu PDF-ko s navodmi, su tam aj taketo detaily riesene. Co napr svetlo? Bude nieco v strope? Co s polystyrenom a parozabranou okolo svetla? Napr aj LED bodovka zomrie rychlo, ked bude oblozena tepelnou izolaciou.

hodnocení

0x

Desky ke stěně a vytmelit akrylem

radek2
hodnocení

0x

Desky až ke zdi a začistit silikoakrylem. ( na akrylu praská barva ). Při větší mezeře tmel s páskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]