Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukončit podlahu u obkladů na stěn v koupelně

Od: janspacil odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prosím poraďte, jak ukončit podlahu u obkladů na stěně. Musím dodržet ukončení podlahy 0,5 u stěny? Vznikne mezera a tu bych musel potom zakrýt lištou a to by nebylo vůbec hezké. Děkuji za radu a přeji hezký den Spáčil

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Na této poradně se dá vždy něco naučit. Tady dvě věci - Lišta mezi obklad a dlažbu? - Silikon na podlahu mezi obklad a dlažbu? Ono se to nedělá spárovačkou?*smich*

pane Bergre, jak kde a jak kdo, páč já všude jen spárovačku.

re4zon
Kdyz tam bude podlahovka a/nebo stavba trochu pracuje, tak sparovacka bude za par let pryc. Obkladace, ktery se ohanel tim, jak nikdy silikon nepouzil a za rok se drbal na hlave, proc to sakra popraskalo, uz jsem videl nekolikrat. Lista je samozrejme kravina.

re4zon
hodnocení

0x
Dlazba se poklada prvni, nebo se pod obkladem necha mezera akorat na dlazbu a ta se zasune mirne pod obklad. Ale jestli uz mate obklad a chcete k tomu dorazit dlazbu, tak mezera 2-3mm je akorat a okraje se zasilikonuji. Nevim ceho 0,5, jestli cm, tak to je zbytecne moc.
krtek6

ale prd...dlažbou se končí! začíná se buď v metru nebo 2.šár od podlahy, kdy ten první se dořezává až po položení dlažby..

re4zon
Jo, ale jen ze dvou duvodu. Kdyz si to nejsi schopny presne zmerit a kdyz spechas a nechces se zdrzovat cekanim nez ti to pod dlazbou vytvrdne.
krtek6

ale nee...Bych obkladače asi vyhnal kdyby mi začal dlažbou...rozměřování nema nic společného...přece si nebude šlapat po hotovým...dodělám obklad a pak odchodovou metodou vyklízím staveniště...

Při nanášení lepidla na stěny i z jejvyší pečlivostí vždycky něco kecne na zem a rozšlape se, proto obklad první a pak dlažba.

Kluci, vždyť se sebou souhlasíte...

hodnocení

0x

Určitě lze udělat buď to, nebo ono. Je to jen o rozvaze a plánování, každého řemeslníka.

Osobně dlažbu až nakonec, abych na očištěnou a zaspárovanou dlažbu již nemusel šlapat a jen místnost předal, jako hoovou.

Jak správně píše krtek

jabraka*
hodnocení

0x

Já pokládám nejprve obklady,kromě poslední spodní řady.Pak položím podlahovou dlažbu,protože ta se dost špatně odřezává k obložené stěně.A porucha spárovačky znamená zatékání přimo do podkladu.Nakonec se nalepí spodní řada,která se dá jednoduše přesně seříznout a případně zabrousit,aby spodní spára byla docela tenká.Ta se pak zasilikonuje skoro to není ani znát.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nenapísali ste,že o akú podlahu ide. Ak dlažba,tak sa špára kvôli dilatácii nemusí robiť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]