Nejste přihlášen/a.
Zdravím kde se dá sehnat do mikáda na záchodě zařízení ke splachování díky po spláchnutí stále teče voda, do zaáchodové mísy.
Děláte ze sebe borce a přitom nevíte! petrova má pravdu! Mikádo //ano, odjakživa!//. Zadejte si na google: wc mikádo A podívejte se na: https://zena-in.cz/clanek/jak-jsem-spravovala-mikado-na-wc Ale k dotazu: někdy stačí rozebrat a vyčistit, často závadu způsobuje nepatrné zrnko smetí, drobné zrnko písku nebo nečistoty, třeba rzi, uvolněné z potrubí. Pokud se tím závada neodstraní, zbývá opravdu jen cesta do prodejny pro náhradní díl nebo celé zařízení.
Zadejte si do Googla "mikádo" a vyjede vám vše možné, jen ne wc, záchod, hajzlík apod. Takže v běžné mluvě se "mikádo" v tomto významu nevyskytuje. Je to zvláštní, Google zná všechny možné voloviny, ale tuhle holt ne.
K věci: Tento mechanismus jsem několikrát opravoval a případné vyčištění bylo vždy krátkodobě dočasné. Nejlepší je vyměnit samotný napouštěcí ventil nebo celé zařízení. V tom s vámi souhlasím.
milý jak123, nikdo ze sebe borce nedělá, prostě ten výraz neznáme, ale světe div se, hajzlík i přesto opravit umíme. Takže prosím nedělej z nás borce a ze sebe blbce.
ať je to pro tazatele a další 3 jeho svěřence co chce...mikádo oficiálně není nic a krom toho jednoho článku "žena in" což už samo o sobě ledacos vypovídá...neexistuje...jak řekl kolega...když už to ani google nezná...
bože tady je to jak v nějakém ústavu. Všem, co mě porozuměli, co jsem měl na mysli, děkuji. Ostatní, víte co ...
A ještě dodatek: podívejte se na: chytre-bydleni.cz/... Je tak spousta informací a návodů /je třeba dočíst až do konce/. PĚKNÝ DEN VŠEM!
Skoro v důchodu a já netušil, že mikádo je splachovací zařízení.
Nedávno jsme řešil na dálku, že protéká WC, tak jsem poradil. Za tři dny opět, takže jsem dojel, kouku a ono přetýkal. Upravil jsme plovák a OK. zavřel a v pohodě...
Odjel jsem, druhý den opět, že teče. Dojedu, nádobka plná, plovák potopen...
nakonec jsem zjistil, že ventil je prasklý a po zavření plovákem slabě stříká voda do boku, skoro neviditelně. Za 10 minut zase přetýkal záchod.
Koupil jsem Alca plast - Ventil napouštěcí A15 boční 1/2", a hotovo, pohoda.
Takže se musí zjistit, zdali WC podtýká, či přetýká, podle toho vyměnit správný díl, ale to již "ccc" napsal předemnou.
v mikádu je zařízení na čerpání vody které mi pak spláchne obsah v míse. mi to spláchne,ale pak hned to čerpá vodu a teče zase so zách.mísy. čili stále mi vtéká do mísy voda
Milan: jsem na tom úplně stejně...absolutně netuším co je pro tazatele mikádo. Mikádo je buď účes nebo tyčinková hra
Tak to mě těší, že nejsem sám tak blbý - po prvním přečtení jsem absolutně netušil, na co se ptá . Slyším poprvé v životě
Pořád mi na levé straně z toho teče voda pak to přeteče do té trubky co je uprostřed a voda teče do zách, mísy.Já to nedokážu nijak pojmenovat
"petrovo a nebo zavináči" - zavři vodu do WC a vyšroubuj přívod do napoušťáku ( co Ti z toho teče, pořád, do wc voda). Dones ten napoušťák do kovomatu a ukaž jim co chceš, a kup nový. Zároveň kup i tu napouštěcí hadici, pokud je bílá z umělý hmoty. Rády praskaji. Ukaž jim ji taky. A vše tam namontuj zpět. Pak to pokoj. Pokud to nedokážeš vyčistit.
petrova - Kdybys nepsal nesmysly, ale napsal, že protéká napouštěcí ventil, tak už jsi měl hotovo. Buď vyměň těsnění, nebo celý ventil.
V životě jsem neslyšel, že se té nádobce říká Mikádo a kupodivu to neznají ani mí známi instalatéři ani prodavači v prodejnách pro instalatéry. Takže je to snad nějaká regionální specialita, ale je zřejmé, že obecně to zná málokdo.
Takže se nauč počítat, se mnou je tu 7 rádců, kteří to nikdy neslyšeli. Sice to obecně není většina, ale 2 (ty a tazatel) je určitě méně, než 7 (slovy sedm) a to nepočítám ty, které jsem oslovil a o kterých mluvím výše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.