Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit mikádo na záchodě

Od: petrova odpovědí: 38 změna:

Zdravím kde se dá sehnat do mikáda na záchodě zařízení ke splachování díky po spláchnutí stále teče voda, do zaáchodové mísy.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

6x

Musíte zjistit, jestli WC přetíká a nebo podtíká. Takhle se to určit nedá. Když to přetíká - vyměnit napouštěcí ventil. Když podtíká - vyměnit vypouštěcí ventil podle druhu.

ridick
hodnocení

5x

Kupte nový napouštěcí ventil na wc a máte klid.Stojí 130 kč. Zřejmě vám netěsní uzavírací jehla ventilu přívodu vody do nádržky.

hodnocení

4x

Děláte ze sebe borce a přitom nevíte! petrova má pravdu! Mikádo //ano, odjakživa!//. Zadejte si na google: wc mikádo A podívejte se na: https://zena-in.cz/clanek/jak-jsem-spravovala-mikado-na-wc Ale k dotazu: někdy stačí rozebrat a vyčistit, často závadu způsobuje nepatrné zrnko smetí, drobné zrnko písku nebo nečistoty, třeba rzi, uvolněné z potrubí. Pokud se tím závada neodstraní, zbývá opravdu jen cesta do prodejny pro náhradní díl nebo celé zařízení.

Přesně tak

Zadejte si do Googla "mikádo" a vyjede vám vše možné, jen ne wc, záchod, hajzlík apod. Takže v běžné mluvě se "mikádo" v tomto významu nevyskytuje. Je to zvláštní, Google zná všechny možné voloviny, ale tuhle holt ne.

K věci: Tento mechanismus jsem několikrát opravoval a případné vyčištění bylo vždy krátkodobě dočasné. Nejlepší je vyměnit samotný napouštěcí ventil nebo celé zařízení. V tom s vámi souhlasím.

milý jak123, nikdo ze sebe borce nedělá, prostě ten výraz neznáme, ale světe div se, hajzlík i přesto opravit umíme. Takže prosím nedělej z nás borce a ze sebe blbce.

Mikádo není WC,hajzlik, záchod,ale splachovací nádržka.
krtek6

ať je to pro tazatele a další 3 jeho svěřence co chce...mikádo oficiálně není nic a krom toho jednoho článku "žena in" což už samo o sobě ledacos vypovídá...neexistuje...jak řekl kolega...když už to ani google nezná...

bože tady je to jak v nějakém ústavu. Všem, co mě porozuměli, co jsem měl na mysli, děkuji. Ostatní, víte co ...

wc
hodnocení

3x

Protéká wc poradte.cz/...

doplněno 07.12.20 07:41:

Zavináč má na mysli WC nádržku.

wc

Jen tak pro zajímavost, mikádo už tu bylo :-D poradte.cz/...

hodnocení

2x

A ještě dodatek: podívejte se na: chytre-bydleni.cz/... Je tak spousta informací a návodů /je třeba dočíst až do konce/. PĚKNÝ DEN VŠEM!

hodnocení

1x

Skoro v důchodu a já netušil, že mikádo je splachovací zařízení.

Nedávno jsme řešil na dálku, že protéká WC, tak jsem poradil. Za tři dny opět, takže jsem dojel, kouku a ono přetýkal. Upravil jsme plovák a OK. zavřel a v pohodě...

Odjel jsem, druhý den opět, že teče. Dojedu, nádobka plná, plovák potopen...

nakonec jsem zjistil, že ventil je prasklý a po zavření plovákem slabě stříká voda do boku, skoro neviditelně. Za 10 minut zase přetýkal záchod.

Koupil jsem Alca plast - Ventil napouštěcí A15 boční 1/2", a hotovo, pohoda.

Takže se musí zjistit, zdali WC podtýká, či přetýká, podle toho vyměnit správný díl, ale to již "ccc" napsal předemnou.

hodnocení

0x

4x přečetl, vůbec jsem nepochopil dotaz.

hodnocení

v mikádu je zařízení na čerpání vody které mi pak spláchne obsah v míse. mi to spláchne,ale pak hned to čerpá vodu a teče zase so zách.mísy. čili stále mi vtéká do mísy voda

krtek6

Milan: jsem na tom úplně stejně...absolutně netuším co je pro tazatele mikádo. Mikádo je buď účes nebo tyčinková hra

hodnocení

Já nevím,ale každý ví co to je na záchodě--za zády nádrž na vodu

Nevím jestli to každý ví, ale já to tedy v životě neslyšel.

Tak to mě těší, že nejsem sám tak blbý - po prvním přečtení jsem absolutně netušil, na co se ptá :). Slyším poprvé v životě

Tak může to být nějaký místní označení, místní mluva.
Já když řeknu, většinou tedy na jaře, u nás už je konečně kopno, tak o pár vesniček dál už vůbec netuší o čem je řeč. Přitom u nás naprosto běžný výraz.

Milane nic si z toho nedělej, já vím, že mikádo je typ účesu.*ua*.

kenav

A vubec nejlepsi je ,,v mikadu je zarizeni ktere do nej čerpa vodu to jsem uplne mimo

07.12.20 09:03
hodnocení

Jak opravit mikádo na záchodě
hodnocení

Pořád mi na levé straně z toho teče voda pak to přeteče do té trubky co je uprostřed a voda teče do zách, mísy.Já to nedokážu nijak pojmenovat

zaseja

A kde si přišel na to, že se tomu říká mikádo?

ccc*

"petrovo a nebo zavináči" - zavři vodu do WC a vyšroubuj přívod do napoušťáku ( co Ti z toho teče, pořád, do wc voda). Dones ten napoušťák do kovomatu a ukaž jim co chceš, a kup nový. Zároveň kup i tu napouštěcí hadici, pokud je bílá z umělý hmoty. Rády praskaji. Ukaž jim ji taky. A vše tam namontuj zpět. Pak to pokoj. Pokud to nedokážeš vyčistit.

petrova - Kdybys nepsal nesmysly, ale napsal, že protéká napouštěcí ventil, tak už jsi měl hotovo. Buď vyměň těsnění, nebo celý ventil.

makk

Vyměň celý napouštěsí "aparátek", stojí to asi stovku a vzhledem k tomu, že je to uchycené jen v té díře, tak jsou téměř libovolně zaměňovat.

hodnocení

0x
Odjakživa se tomu říká mikádo.
krtek6

ano, odjakživa...a proto tu drtivá většina samotných rádců neví co to je...to dá rozum*alene*

Tři jsou drtivá většina jo

V životě jsem neslyšel, že se té nádobce říká Mikádo a kupodivu to neznají ani mí známi instalatéři ani prodavači v prodejnách pro instalatéry. Takže je to snad nějaká regionální specialita, ale je zřejmé, že obecně to zná málokdo.

Takže se nauč počítat, se mnou je tu 7 rádců, kteří to nikdy neslyšeli. Sice to obecně není většina, ale 2 (ty a tazatel) je určitě méně, než 7 (slovy sedm) a to nepočítám ty, které jsem oslovil a o kterých mluvím výše*zed*

Teď jsem se vrátil z venku,kde jsem 100 lidem položil otázku čemu se říká mikádo,71 odpovědělo splachovací nádržka na WC.

Čechách splachovací nádržka a na Moravě je to mikádo. V Praze jezdíme tramvají a v Brně šalinou.

Pane Mareši, podobně máme v Čechách prkno na Moravě desku.

kenav
hodnocení

0x

Kdyby tazatel(ka) napsala wc misa Mikado,Ontario,Panama tak by to bylo všem jasny

Jenže dotaz nebyl na mísu, ale na mikádo = na splachování! Chápeš rozdíl? Navíc, wc mísa Mikado neexistuje, Ontario, Panama ano, to jsou názvy jednotlivých typů mís, obchodní označení. Název mikádo je jasný všem, kteří vědí, o co jde!

rada2204
hodnocení

0x
Nevím.jak to kdo má ale já jsem zadal.mikado a vyskočil.mi nejprve nějaký blázinec pro rybáře a pak běžné mikádo čili nádržka splachovací. Ale tím neřeším odtékání nebo přetékání. Ale to už tady vysvětlil jeden kolega. Teď jsem zrovna řešil podtekani a stačilo opravdu jen vycistit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]