Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postižený v bytě vs úklid společných prostor

Od: macek7411* odpovědí: 9 změna:

V domě bydlí 19 rodin, soused je postižený a bydlel u něho mladší syn. Sousedka k jejich dveřím položila sešit s koštětem, tudíž i ona předpokládala, že jeho syn opět provede úklid společných prostor. Po třech týdnech jsme s manželkou úklid provedli a já do sešitu napsal"Novák úklid?"Díky dobrým sousedům se toto oba bratři dovídají. Nyní soused zde již žije sám, stačilo vzít koště se sešitem a dát ho o dveře dál. Je těžké rozčileným bratrům vysvětlovat, že nechceme rozhodovat kdo bude uklízet, způsob řešení ponecháme na SVJ.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

s čím chcete poradit? na co se ptáte?

hodnocení

0x

Jedná se snad o další z logických problémů (zebru) , které se zde poslední dobou objevují? *nevi*

macek7411*
hodnocení

Chtěl jsem se tím zeptat, zda napsáním "Novák úklid?" lze chápat tak, že požadujeme úklid na postiženém člověku, nebo na jeho synech, zda jsem takový necita.

ukulele*

mno, nevím, určitě bych to bral jako netaktnost, co vám brání v tom, aby jste zazvonil a pana Nováka poprosil, zda-li by bylo možné, aby v rámci dobrých sousedských vztahů mohl zjednat úklid společných prostor...ale nevím, jak moc je postižený, jestli je nějak moc postižený, vozíčkář, nebo slepý, nebo jinak těžce, tak mi to nepřipadá moc citlivý a raději bych to uklidil místo něho...

50

U nás se to řeší tak,že pokud se někomu z jakéhokoliv duvodu nechce/nemuže uklidit/,dohodne se s jiným sousedem,možno i za peněžitou odměnu a ten to za něj udělá.Spokojenost na všech stranách.

Spousta postižených dostává dotaci na asistenta, tak ať ho zapřáhne na úklid!

lidus*
hodnocení

0x

jsem sama invalidní a dost dobře si nedovedu představit jak na vozíku uklízím společné prostory domu.Pokud je syn postiženého trvale hlášen v bytě je jistě správné aby uklízel, ale pokud je návštěva tak nevidím důvod proč by uklízel. Co jste za dům? Pokud obecní tak ten nemocný pokud vlastní ZTP nebo ZTP-P zajde na obecní uřad a tam dostane na soc. odboru papír že je osvobozen od úklidu,pokud jste družstvo vlastníků je to jen a jen na vás všech jak se domluvíte.jde to třeba tak že vy uklízíte a ten co nemůže vám nějakou částkou přispívá -třeba na saponát.

Jsem ráda, že toto náš dům vyřešil, uklízí nám firma a je klid.

inulina*

U nás v baráku bydlí spousty mladých, zdravých lidí a na úklid kašlou. S náma na patře bydlí starší paní, která má na schodech motolici, tak za ní vytírám a nedělá mi to žádný problém, ona toho moc nenaťape na té chodbě. Vytírám tedy naše patro a schodiště dolů. Ale Ti mladí by se mohli stydět, takovej bordel, co mají na jejich patře...

Jinak v zimě se radši všichni brodili závějí před barákem, než by někdo odklidil u vchodu sníh... Já se za lopatu tedy nestydím. Záleží na lidech, někteří jsou prostě burani *nevi*

50

Máte uplnou pravdu,u nás je to stejné.Záleží také na samosprávě a domovním duverníkovi,pokud fungují,jde to,pokud ne,je to bohužel stejné všude.Kdo se nechce brodit sněhem,tak se musí udělat cestičku.Nejhure jsou na tom staří lidé a maminky s kočárky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]