Nejste přihlášen/a.
Již před mnoha lety jsem přivezl z NDR piezozapalovač na plynový sporák. Dosud jsme ho používali, ale teď je již tak opotřebovaný, že by si zasloužil jít do důchodu. Na webových stránkách jsem hledal, ale nacházím samé piezozapalovače s plamínkem. Tento zapaloval vlastní jiskrou. Nevíte někdo kde bych něco podobného koupil? Děkuj za radu.
Posílám obrázek.
tam se může opotřebovat jen mechanika, což by znamenal rozebrat a vyladit , asi ohlodaný zub spouštěče, tak přibrousit. Jinak na piezo měniči se němá co pokazit, tan buď jiskru dá, nebo ne..a k tomu potřebuje ráz...což asi mechanika už nezvládá. Myslím že ttohle se nedělá ale nedám za to ruku do ohně, třeba někdo ví, kde shnat..
Něco hodně podobného zapalovači na fotce i zapalovači tady ( vesely-kutil.cz/... ) jsem koupila asi půl roku zpátky v železářství, když ho měli náhodou v akci.
Z vlastní zkušenosti ale musím dodat, že i když na krabičce byl napsaný, zemní plyn se mi s ním vůbec nepodařilo zapálit. Tak nevím, možná jsem dělala něco špatně, propan-butan chytal normálně.
Po něm jsem koupila bateriový Tescoma, ten funguje skvěle. tescoma.cz/... Jenom tedy ta baterie, které jsem se chtěla původně zbavit, no..
Hlavně ten starý nevyhazovat, jestli ještě funguje!
Před časem jsme si pořídili taky piezo bez plamínku. Nevydržel snad ani půl týdne. On ten zemní plyn nějak víc izoluje. Na vzduchu ten zapalovač ještě dával jiskru dobrou, ale po strčení "do plynu" ne. Zajiskřil jen tehdy, když se podařilo vytvořit jiskru zřejmě úplně na kraji toho plynového "mraku". No a po několika hodně málo dnech se v něm prorazilo vinutí transformátorku a jiskra pak létala jen mezi závity a ne venku v jiskřišti. No a tím skončil.
Před ním jsme měli několik plamínkových a po něm už jen sirky. Osvědčily se zdaleka nejlépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.