Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
navazuji na svůj předešlý dotaz ohledně ztráty vody v topení. Příčina je zřejmě automatický odvzduš. ventil. Stejný jsem v nabídce nenašel a rád bych se zeptal: dá se třeba opravit např. vyčištěním, nebo se při problémech automaticky mění? Díky za komentáře.
...ano máte pravdu už mám pokrk všech těch automatických "zlepšováků". Ventil jsem prostě zaslepil a hotovo! Ventily jsou na rozdělovači / směšovači podlahového topení ...je tam tedy ještě jeden + další na kotli tak co?
Pokud chceš automat, tak před něj dej uzávěr
Vyčistit nebo vyměnit, to je celkem jedno.. Nezavíraj často a rádi, takže automat necháš třeba měsíc (abys nemusel několikrát ručně odvzdušňovat) a pak ho zavřeš, dáš ruční atd.. Za uzávěrem to můžeš řešit bez vypouštění systému, nebo pokud je na radiátoru tak mít uzávěr na vstupu i výstupu, jen zavřeš a můžeš montovat..
Trvale automat neni dobrý, tečou často..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.