Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záslepka do zásuvky

Od: delina® odpovědí: 24 změna:

Stěhovala jsem se a mám kocoura. Koupila jsem záslepky do zásuvky z umělé hmoty, stejné,které jsem již v minulosti užívala, naposled v srpnu u babičky. V současném bytě, který je po rekonstrukci, mě nejdou nově koupené záslepky zasunout do zásuvek, staré přinesené od babičky ano. Vypadají stejně. Jde o model FKID-5 fi ecoplanet.Co je příčinou?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Asi to bude tím, že nové zásuvky mají bezpečnostní záslepky a ty plastové kolíky je neotevřou. Podívejde se z blízka do zásuvky, jestli je tam díra, nebo jestli je to zaslepené zeleným (obvykle) plastem. Pokud to je zaslepené, tak v postatě ty záslapky nepotřebujete, kocour si do zásuvky nesáhne. Pokud je tam přesto chcete dát, zkuste s nimi zaviklat, když je tam strkáte.

111®
hodnocení

1x

a ten ocour do zásuvky strká přirození nebo co? jestli jazyk, tak ho to kopne a už tam nepoleze..

Náš pes spíš šmejdí čumákem po podlaze jako vysavač, ale zásuvka ho nikdy nezajímala. Nevoněla nijak jídlem. Stejně jako zdi nebo futra dveří.

Ale třeba to kočky mají jinak a přitahuje je to. Co teprve třífázová zásuvka. To musí být pro kocoura orgáč. Ale ta má naštěstí vždy víčko :)

111®

3f je za odměnu...panička zvedne deklík..*smich*

02.12.20 17:59

*smich2*

Taky mám doma vysavač, ale zásuvky nebo prodluzovacky ho nezajímají. Akorát jednou ještě jako štěně si hrál s kabelem od nabíječky telefonu na gauči a já furt, co mi tu čoudí u prdele :) No jen pět voltů, ale od té doby si s tím nehraje :)
berger*

Stíre,já mám šílenou cirkulárku,už jsem tu o ní psal. Mimo jiné ji chybí kryty kolem motoru a řemenice. Přemýšlel jsem,jak od toho stroje udržet zvědavou vlčandu... Jednou při řezání se motala poblíž,najednou zaječela a zmizela v boudě. Tak jsem si sáhl na rám a dostal pecku. Proražený kábl. Vlčanda se už k tomu nepřiblíží...*smich*. Zvířata se učí rychle...

berger*
hodnocení

0x

Hm,byt po rekonstrukci ... To tam máte nové zásuvky,ve kterých nejsou bezpečnostní clonky? Pokud tam clonky jsou,záslepky nepotřebujete,ne?

hodnocení

0x

přesně tak, nové zásuvky, záleží jak Vám to kde dělal, vývají jit clony ve zdířkách, stejně tak jako to je na prodlužovče či bubnu.

hodnocení

0x

dek.cz/...

Zde se záslepky už nedávají. Je to spíše k vůli dětem, které by tam strčili třeba hřebík. Pokud tam dítě strčí současně dva, tak clonka neclonka stejně ho to zabije :). Kocour tam nic strkat nebude a na jedno olíznutí se mu nic nestane. To by do toho musel trvale slinit.

hodnocení

0x

Kocour nemá se zásuvkami nic společného i kdyby tam záslepky nebyly.

asd1
hodnocení

0x

Stejný budou jen na první pohled.. Buď upravit aby šly zasunout nebo větší sílu příp grif (např. zakvrdlat, natočit apod.)

Ty clony v zásuvce jsou fajn, ale mají i jednu mouchu - děcko vezme jeden hřebík a strká, to nejde protože clona. Tak vezme druhý hřebík, zasune je současně a to už jde. Problém je to současně, pokud oba kontakty trefí do reakční doby tak chránič nevystaví = děcko dostane plnou palbu navíc každý hřebík v jedné ruce = proud několik ampér skrz tělo = s velkou pravděpodobností to nepřežije)... Jeden hřebík bez chrániče a clony na fázi = dostane ránu vždy, ale obvykle jen slabou, možná mu to spálí ruku jak spojí fázi s kolíkem, ale nezabije ho to (pokud se u toho nebude držet topení)..

dusger*

Já myslím, že děcko, které dokáže hřebíkem zvednout clonku, je už dost chytré a jistě umí i vytáhnout záslepku. Jako řešení vidím jedině ho dostatečně důrazně poučit. Pokud se ti to zdá málo, pak už asi zbývá jedině opravdu chytrá instalace, tj ta, co pustí do zásuvky proud jedině při připojené zátěži. Nebo ještě nedávat batolatům k hraní hřebíky.

asd1 nebo to udělej na Homera :-D

hodnocení

njde o dítě, ale o všetečného kocoura

hodnocení

když se kouknu do zásuvky baterkou, dírky nejsou uzavřené a uvnitř vidím kovové čelisti.

Tak nám vyfoť ty tvoje zásuvky a tu záslepku, kterou tam strkáš. Asi je něco špatně.

hodnocení

0x

A proč jako? To jako že kocour veme do tlapek něco kovového a strčí to do zásuvky? To se mi zdé dost fantazijní představa. I kdyby tam něco strčil, tak pokud něco nestčí i do druhé dírky nebo zoroveň nebude držet i trubku ústředního topení, tak se vůbec nic nestane.

Hlavně i v nekryte zásuvce nejsou dostupné kontakty při olizovani atd...

Stačí, že stojí na podlaze. Třeba i na koberci. Není potřeba velký proud k zástavě srdce.

Vem si doutnavkovou zkoušečku a zkus si to. Rožne se ti i když budeš v papučích na linu.

To sice stačí ale pořád si nedokáži představit co by kocour musel udělat aby se u zásuvky s nerozbitym rámeček dostal na fázi

Vzít si do tlapke šroubovák PH1 *frajer*

111®

kdyby měla doma opici a ne kocoura, tak bych se moc nedivil, ale opice by si tu záslepku vytáhla, takže zbytečná námaha...a furt nevíme co toho ocoura tak láká a co tam strká...

hodnocení

0x

Je to nějaké divné. Rozměry zásuvek jsou normalizované a pro každého výrobce rávazné. Potom by musely být i různé zástrčky. Spíše se jedná o to, že nové zásuvky nejsou materiálově unavené a sevření zdířek je plně funkční a musím použít trošku síly. Dvounohý kocou pomůže *ua*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]