Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořídili byste si bezpečnostní dveře v paneláku?

Od: kamaz007 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. Bydlím několik let v paneláku a má současná přítelkyně mě neustále nutí do výměny vchodových dveří.

Současné dveře jsou "standardní" panelákové. Mají chráněné panty proti vysazení a přídavný bezpečnostní zámek. Díky chodbičce pro 6 bytů je venku klid, mnohem víc hluku jde třeba přes stropy. Takže kvůli hluku nemá cenu výměnu provádět.

1. V celém domě jsou kamery

2. Vstup do domu je přes čip, pokud někdo čip ztratí, hned ho SVJ blokuje

3. Chodbička k bytu má vlastní uzamykatelné dveře, klíče mají jen lidé z SVJ a 6 bytů na chodbičce

4. Byt je v 8. patře z 12, takže by zloději museli trajdat přes celý dům

5. Byt je v Praze na Opatově, takže žádné sídliště se spoustou nepřizpůsobivých

6. V bytě nemám žádné cennosti kvůli kterým by mohl někdo přijít "na tip"

Věřím, že ty současné dveře by asi bylo možné rozřezat a dostat se tak dovnitř. Ale nevím kdy naposledy jsem o něčem podobném v Praze slyšel. Rozřezání udělá dost hluku a v tu chvíli polezou ven všichni důchodci co bydlí kolem. Plus kamery v domě, plus se zloděj musí dostat celkem přes 3 zamčené dveře.

Za mě je zbytečné vyhazovat 40 tisíc za nové vchodové dveře. Co si myslíte vy?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

peter*
hodnocení

4x

Dvere sa nerezu, dvere sa pacia alebo sa planzetou otvori zamok. Vsetko ticha a rychla robota. Mne vykradli chatu, pivnicne dvere boli masiv dub a praskla zaruben tam, kde ide jazycek zo zamku.

Kamery nic neriesia, pridu v siltovkach a ruskach alebo kuklach (korona tomu praje). Nemusia vam ani nic cenne zobrat, len vsetko prehadzu a ponicia. Ked vymenu dveri, tak vratane zarubne, to, co mate teraz je prekonatelne za 3 minuty.

3 zamknute dvere prekonam socialnym inzinierstvom aj bez klucov, opat ziadny problem.

Panelakove dvere se ani nepaci. Na ne staci silnejs kychnout.

hodnocení

2x

Ano, je to zbytečné. Kvalifikovaný zloděj překoná v podstatě jakékoli vchodové dveře. Tedy pokud to není debil, který na to jde jen hrubou silou.

doplněno 01.12.20 17:48:

@berger:*palec*

berger*

V podstatě souhlasím,jen - kvalifikovaného zloděje budou lákat kvalitní dveře,protože to je výzva a očekává tam něco zajímavého. Debil se jich lekne a vykopne radši sousední obyčejné. A teď si vybrat. Dal bych lepší dveře s futrama do třicetí litrů v případě rekonstrukce bytu,jinak ne.

Souhlas, ale nemyslím, že je pokaždé z venku poznat, že jsou to lepší dveře. A je to tak dobře.

berger*

Feraxi,ano,v tom případě chudák debil,který do toho vběhne ramenem napřed anebo to zkusí vykopnout...*smich2* A to je taky dobře.

A o tom to je, to už je jeho problém. Ale byt bude ochráněn.

hodnocení

0x
Já vyhodil v akci 23000kč za HT dveře a sem spokojen
Taky máme relativně klidnej panelák a okolí ale já je prostě chtěl
Z toho co popisuješ tak bych tu výměnu dveří taky neviděl jako aktuální leč pokud chceš přitelkyni udělat radost a navodit pocit bezpečí tak se po nákých múžeš poohlídnout

hodnocení

0x

Tak nechtel bych poslouchat pritelkyni, kdyby k necemu doslo. ...ja ti to rikala! Taky jsem si musel nechat udelat bezpecnostni dvere, od Sherlocku. V te dobe vysly na 28000,- sherlock.eu/...

jabraka*
hodnocení

0x

Z vlastní panelákové zkušenosti - bydlím ve věžáku moc let,ani to nechci počítat.Doma nenechávám peníze ani drahé movitosti,Nikdy nic.Spíše než kvůli zlodějům,tak proti požáru mám na dveřích plech a na něm pěknou tapetu.Proti hluku zevnitř čalounění s koženkou,a přídavný zámek.Okolu celou škvíru utěsněním.Tamtudy do bytu jde do bytu nejvíc hluku.

JABRAKA

krtek6
hodnocení

0x

...tak přítelkyni řekni, že jestli tě bude do něčeho nutit, tak se jí taky může stát, že ty budeš nucený vyměnit ji*smich*...

ono pokud ty dveře nejsou podepsané nějakým zubem času a nejsou řekněme škaredý od pohledu což je asi jeden z důvodů proč lidi dveře mění, tak bych je neměnil...

a taky nevím kdes přišel na 40tis za dveře..běžně se vchodový dveře do bytu mění v řádu 25tis od vybourání až po zednickou na ostění,,,

Za tu cenu to bejvavalo...

krtek66

jo jo...určitě...já mám dveře z 2016 a rodiče maj ty samý z 2018...cena komplet 25tis...

martinna*
hodnocení

0x

Mít bezp. dveře je dobré kvůli pojistce. Pokud vás vykradou a budete mít klasické "papíráky" tzn. původní tak dostanete 00 prd. Také jsem měnila kvůli tomu. Ale každého věc jak se k tomu staví...je to přece na mooooc let-ne-li napořád. Mám je za 26 a jsou i protipožární-30 min. Prý odolají proti ohni. Je fakt že od té doby neslyším co se na chodbě děje.

krtek6

vzhledem k zabezpečení, které tu tazatel popsal mu ty dveře v pojistce už nikterak nepomožou...a protipožární dveře musí být vždy...

martinna*
hodnocení

0x

Standartní panelákové je dřevotříska, vevnitř skelná vata. Prokopnul je kdysi můj 14 letý syn když babi neotvírala a on věděl že je doma...

hodnocení

0x

Tady ani tak nejde o dveře, ale o klid doma. Partnerka se necítí za papundeklem v bezpečí a chce jiné dveře. Taky máme bezpečnostní folie (zbytečně) na oknech i v patře. Za ten klid se to vyplatí.

hodnocení

0x

:) Nepamatujete si na nějakou starší filmovou komedii, jak měl dveře s imitovanou klikou, otevíráním a panty na opačné straně? Na české poberty s krumpáčem asi nepostačující. Spolupracovník má zahradní domek (téměř prázdný) u Olomouce, nechává odemčeno i nějaké jídlo pro bezdomovce na stole. Přesto jedno dne se dostavil a dveře byly rozmlácené ukradeným krumpáčem.

jabraka*

Pokud by měl dveře bezpečnostní vyztužené ocelovým plechem,prokopne se s tím krumpáčem skrze stěnu-

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]