Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstruujeme podkroví a manželku napadlo, že bychom si tam dali klimatizaci. Máme nabídku na tento výrobek:
Akorát mně překvapilo, že je příkon je 3,5kw. Máte někdo zkušenosti s touto značkou? Jak vycházejí provozní náklady u klimatizací obecně?
Děkuji
Pepa
tak v prvni rade bych si to nechal namontovat nekym kdo se tim zivi, spocita co se tam hodi, da vam zaruku, udela servis atd
ja mel i s montazi 25 za kus a nemusel sem resit jestli mi to bude stacit, proste chlapek prisel pomeril, spocital, dohodli jsme se, namontovali, servisujou, zadne starosti
My to máme spočítané a je to celková nabídka včetně instalace a zaškolení. Šlo mně o to, jaké máte zkušenosti se značkou a obecně, jak vyjde provozní cena, hlučnost atd. Ale i tak děkuji za odpověď.
Pokud jde o značku, tak Daikin je něco jako Mercedes mezi klimatizacemi, drahé, ale dobré.. Já mám zkušenost, že i ta nejblbější čínská klimatizace funguje dobře, problém je spíš ve vzhledu (plasty nedoléhají, kroutí se, mění časem barvu...).
tak co se tyce znacky tak Daikin je jedno z tech nejlepsich co se klimatizaci a filtrace tyce , mel sem prensnou klimu od daikinu, mame cisticku a i ty splitky daikin a nemuzu rict pul spatneho slova
financne nevim, nemeril sem, nezjistoval, mame doma dve splitky, kazda ma svoji venkovni jednotku a zalohy na elektrinu sem nijak menit nemusel, asi tolik muzu rict ke spotrebe , v lete chladime, na jare a podzim obcas pritopime
3,5kW není příkon, ale chladící výkon, příkon bude kolem kilowatty (je to tepelné čerpadlo).
Odborníci se s tím moc nepářou, malá místnost 2,5kW, větší místnost 3,5kW, to je celý výpočet. Nutno říct, že když budete složitě půl dne počítat, tak dojdete k témuž.
Montáž sice je možno si udělat sám, ale pokud s tím nemáte zkušenost tak rozhodně nedoporučuji.
<19db) - což oceníte především v noci. Jinak je dobré mít na vnitřních jednotkách osazeny wifi moduly (pohodlné ovládání přes cloud odkudkoliv pomocí aplikace v telefonu, plánování atd. )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.