Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace potrubí

Od: jas odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, můžete mi poradit, ve kterém e-shopu je velký výběr izolací na potrubí za rozumnou cenu. izolace - návleky typu tubex apod. Je možné tyto izolace použít též na izolaci potrubí od kotle na tuhá paliva, kde teplota vody v trubkách nezřídla dosahuje i 80°C? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím, co je rozumná cena, ale já to kupuji zde:

triker.cz/...

jas
hodnocení

Rozumnou cenou jsem především myslel to, že např. na vámi uvedených stránkách stojí stejný kus i o 20 kč méně než jinde. To už je při větším množství znát. Díky

Pokud jste napsal text opravdu jak jste chtěl, tak jsem rád, že triker je levnější, a to Vám dám ještě klidně velkou slevu...

jas
hodnocení

Jste prodejce?

01.12.20 12:05

Ano.

jas
hodnocení

A máte něco jako e-shop? Jste z Trikeru, kde tedy nejspíš objednám ca. 140 m izolace.

Kupuji z Trikeru jako velkobochodu a prodávám dále. Jsem jen ze stavebnin, e-prodej nedělám.

peter*
hodnocení

0x

"sive rury" = Mirelon, su do 90 stupnov trvalo. Existuju aj navleky na rury z mineralnej vaty, tie znesu este viac a su nehorlave. Hladajte "technickyt list".

jas
hodnocení

Předpokládám, že když mám průměr roury 3 cm a koupím izolaci o průměru 3,3 - 3,5 cm, tak se zase tolik nestane - nebo se mýlím?

asd1

Ano to je OK..

Z hotových např. něco takového:

PIPO ALS 032 / 20/...

asd1
hodnocení

0x

Ke kotli nejlíp vatu s AL folií.. Buď připravená jen nasadit nebo levnější verze vyrobit = samostatně vata + folie...

Mirelon u kotle často vidim roztavený, a i bez poškození to moc kvalitní izolace není (obvykle je na povrchu vlažný = velké tepelné ztráty)

jas
hodnocení

Mně zase nejde tak o tepelné ztráty (samozřejmě jejch snížení je +++) jako o protizámrznou ochranu rozvodů potrubí ve sklepě.

asd1

Pokud se topí tak nezamrzne.. Pokud se netopí a ve sklepě je pod nulou, tak jedině vypustit nebo topný kabel, sebelepší izolace nejpozději po pár dnech promrzne... Normální sklep ale nezamrzá (pokud neni průvan)

peter*

Ak je to proti mrazu, ziadny zazrak necakajte. Izolacia nie je nejaky kuzelny trik, vdaka ktoremu sa teplota udrzi nad nulou, ak bude v miestnosti dlhodobo minusova teplota. Len to dlhsie potrva, nez to zamrzne. Teplo vzdy prestupuje na chladnejsie teleso, az sa teploty vyrovnaju. Ochrana proti mrazu ma vyznam, ak by voda cirkulovala a nieco by zabezpecilo jej priebezny mierny ohrev. Nehovoriac o tom, ze vam to zamrzne vnutri kotla. Cize temperovat, nic ine nepomoze.

jas
hodnocení

Je to jak píšete. Je to na chalupu a bohužel jediným zdrojem je kotel na tuhý a snažím se vymyslet izolaci co nejlíp, abych nemusel v zimě vypouštět. Je jasné, že když bude týden -15, tak bude problém. Jde mi spíš o to, aby se případné zamrzání chvíli oddálilo, než např. o víkendu někdo dorazí zatopit. Např. minulou zimu prakticky nemzrlo a nemělo smysl vypouštět vodu.

asd1

Vypustit, temperovat nebo nemrznoucí směs (tu bych volil já..)

Sebelepší izolace zamrznutí neřeší.

Tu je asi jediná možnosť asi nemrznúca zmes. Kým to v sklepe premrzne, radiátory na prízemí či v podkroví už budú dávno potrhané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]