Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi poradit, ve kterém e-shopu je velký výběr izolací na potrubí za rozumnou cenu. izolace - návleky typu tubex apod. Je možné tyto izolace použít též na izolaci potrubí od kotle na tuhá paliva, kde teplota vody v trubkách nezřídla dosahuje i 80°C? Děkuji
Rozumnou cenou jsem především myslel to, že např. na vámi uvedených stránkách stojí stejný kus i o 20 kč méně než jinde. To už je při větším množství znát. Díky
Pokud jste napsal text opravdu jak jste chtěl, tak jsem rád, že triker je levnější, a to Vám dám ještě klidně velkou slevu...
Ke kotli nejlíp vatu s AL folií.. Buď připravená jen nasadit nebo levnější verze vyrobit = samostatně vata + folie...
Mirelon u kotle často vidim roztavený, a i bez poškození to moc kvalitní izolace není (obvykle je na povrchu vlažný = velké tepelné ztráty)
Mně zase nejde tak o tepelné ztráty (samozřejmě jejch snížení je +++) jako o protizámrznou ochranu rozvodů potrubí ve sklepě.
Pokud se topí tak nezamrzne.. Pokud se netopí a ve sklepě je pod nulou, tak jedině vypustit nebo topný kabel, sebelepší izolace nejpozději po pár dnech promrzne... Normální sklep ale nezamrzá (pokud neni průvan)
Ak je to proti mrazu, ziadny zazrak necakajte. Izolacia nie je nejaky kuzelny trik, vdaka ktoremu sa teplota udrzi nad nulou, ak bude v miestnosti dlhodobo minusova teplota. Len to dlhsie potrva, nez to zamrzne. Teplo vzdy prestupuje na chladnejsie teleso, az sa teploty vyrovnaju. Ochrana proti mrazu ma vyznam, ak by voda cirkulovala a nieco by zabezpecilo jej priebezny mierny ohrev. Nehovoriac o tom, ze vam to zamrzne vnutri kotla. Cize temperovat, nic ine nepomoze.
Je to jak píšete. Je to na chalupu a bohužel jediným zdrojem je kotel na tuhý a snažím se vymyslet izolaci co nejlíp, abych nemusel v zimě vypouštět. Je jasné, že když bude týden -15, tak bude problém. Jde mi spíš o to, aby se případné zamrzání chvíli oddálilo, než např. o víkendu někdo dorazí zatopit. Např. minulou zimu prakticky nemzrlo a nemělo smysl vypouštět vodu.
Vypustit, temperovat nebo nemrznoucí směs (tu bych volil já..)
Sebelepší izolace zamrznutí neřeší.
Tu je asi jediná možnosť asi nemrznúca zmes. Kým to v sklepe premrzne, radiátory na prízemí či v podkroví už budú dávno potrhané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.