Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na tapetu

Od: jajo odpovědí: 9 změna:
Prosim vas, múžu pouzít lepidlo určené na vliesove tapety na tapety papírové?
Dekuji moc pekne za odpoved.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Vliesové tapety mají zcela jiné složení,než papírové tapety.Vlákna jsou syntetické povahy,vrchní vrstva je měkčený plast s potiskem.Tapeta se lepí suchá na stěnu s naneseným lepidlem.Pruhy se lepí na dotyk bez překladu.Výhodné je,přidat do lepidla barvivo,pigment se stejným odstínem,jako je tapeta.Neobjeví se totíž bílé pprůsvity na mezerách.Lepidlo používám stejné,jako na jiné tapety,(Metylan)ale nanesená vrstva musí být stejnoměrná.Pokud se hlavně na spojích tapeta nechytí,lze jednoduše oba okraje podmáznout štětcem,aby byla jistota.

JABRAKA

jajo
hodnocení

Dekuji pekne a mohu se zeptat jeste, mam vliesovu aj papirovu tapetu, ruzne druhy, ty co chci dát na umakart, to se nalepí pevne? A mate mozná nejakú radu, jak lepit, aby bylo vse hladký. Nebo ci múžu lepit tak ze do rohu, jak mi nevyjde presne tapety dam do 90°, tedy prehnu, jde to v celosti, nebo musim strihat pásy. Zvladnu lepit aj sama? Dekuji moc pekne za rady. Vcera jsem lepila fototapetu a teda moc dobre to neslo, jsou tam bubliny, ale to tady byla pomoc, nevim jak zvladnu nalepit okolo dverí, ale tak uz nejak si musim poradit. Tak dekuji pekne.

hodnocení

2x

No jestli to chcete lepit třeba na skříňky, které pak budete muset omývat, tak se nepoužívá ani papírová, ani vliseová tapeta, ale ty samolepicí s omyvatelůným povrchem, které jsou vyráběné k tomuto účelu. Sama jsem si tak loni renovovala celou kuchyň. Dá to práci a musí se samozřejmě stříhat. Ale nepoužívá se žádné lepidlo, tapeta je samolepící. Napřed musíte dvířka samozřejmě umýt a před nalepením tapety jemně postříkat z rozprašovače roztokem Jaru a vody. Jaru dát dost. Pak přiložíte tapetu a vytlačujete vzduch a tu jarovou vodu směrem dolů a do stran, za pomoci třeba staré kreditní karty. Ta je na to nejlepší. Ale můžete použít i tu plastovou kuchyňskou kartu na krájení těsta. A to jste měla udělat i s tou fototapetou a bublinky byste tam neměla. A také musíte vyšroubovat předem ty úchyty u dvířek.

hodnocení

1x

To myslím takto jde použít, obráceně nikoliv. Papírové tapety mají přesah, takže přes roh si můžete dovolit více než s vliesovými. Jde to, ale někdy je lepší, když ten přesah přes roh není velký,lépe se to pokládá. Když chcete na umakart,tak musíte přidat akrylátové lepidlo

jajo
hodnocení

Aha akrylatove lepidlo musim dát, 3dekuji pekne.

jabraka*
hodnocení

0x

Na umakart v koupelně bych papírovou tapetu nepoužíval.A spoj v rozích,přesně uříznout,přesah 1 cm.Nový díl vlíesové tapety opět začínat v rohu,podmazat akrylovým tmelem.

JABRAKA

jajo
hodnocení

Dekuji pekne. Tak dam vliesovu, odjeli sme, tak ted to skusím dokoncit. Papirovou moc peknou jsem zacala na ty dvere co jsou merače a ostatok okrem umyvadla okolo wc vliesovou, dá se omyvat, jsou tam ťy dve vlnky. Snad zacas vydrzi, chci to docasne. Umyvadlo je tak zvlast v koute, to uvidim...dekuji.

jajo
hodnocení

Tak první chyba, lepidlo som zle rozmiesala ale tapeta na wc chytila pekne snad vydrzí..vliesova a vlisovym lepidlom. Je to moje prvni tapetovaní, tak dekuji za pomoc tady vsichnim lidem.

jajo
hodnocení

Tapetovaní je o moc moc težši jak malovaní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]